2013-02-22 13:13:03
Φωτογραφία για Ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση ακινήτων της Εκκλησίας
Πριν εκπνεύσει το 2012, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Εκκλησίας να παραχωρήσει εκτάσεις σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή.

Με διάταξη, που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, διευκολύνεται η παραχώρηση των εκκλησιαστικών ακινήτων, αλλά και η επενδυτική αξιοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, ακίνητα στα οποία η Εκκλησία, οι Μητροπόλεις και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα και φορείς διατηρούν περιουσιακά δικαιώματα, νοούνται ως ιδιωτικά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία να κάνει χρήση του θεσμικού πλαισίου περί στρατηγικών επενδύσεων και κατ΄επέκταση των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων.

Με άλλα λόγια, η Εκκλησία θα μπορεί να προκηρύσσει διαγωνισμούς για την αξιοποίηση των ακινήτων της, να προχωρεί στην υλοποίηση επενδύσεων (π.χ. ΑΠΕ) και να παραχωρεί εκτάσεις γης με στόχο την αγροκτηνοτροφική ανάπτυξή τους.

Η Εκκλησία διαθέτει τουλάχιστον 500 χιλιάδες στρέμματα οικοπεδικών εκτάσεων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι δεσμευμένο από το Δημόσιο και ουσιαστικά παραμένει αναξιοποίητο.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ