2013-02-22 12:07:40
Φωτογραφία για Τάσος Τέλλογλου: Σκοτεινή και με κενά η υπόθεση σύλληψης των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας - Τι ισχυρίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος
Εικονικά τιμολόγια μιας επιχείρησης ζωοτροφών, μεταξύ των άλλων σε κρεοπωλείο και ξενοδοχείο, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, οδήγησαν σε μία μάλλον σκοτεινή υπόθεση σύλληψης υπαλλήλων του ΣΔΟΕ με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Οι υπάλληλοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ξεκίνησαν από την Πάτρα το πρωί της περασμένης Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου για να διενεργήσουν έλεγχο σε εταιρεία επιχειρηματία που είχε μεγάλο όγκο εικονικών, κατά το ΣΔΟΕ, τιμολογίων. Ο ίδιος, δύο μέρες νωρίτερα, είχε καταθέσει στην ασφάλεια της Λευκάδας ότι «εκβιάζεται» από τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και μια μέρα πριν είχε μεταβεί στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, άσχετη με τον έλεγχο, για να μάθει ποια θα ήταν τα ευεργετήματά του σε περίπτωση που παρείχε στοιχεία για υπαλλήλους του φοροελεγκτικού μηχανισμού που τον «εκβίαζαν».

Την ημέρα του ελέγχου ο επιχειρηματίας, που είχε στο παρελθόν μάλλον σοβαρές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, περίμενε τους υπαλλήλους που διενεργούσαν τον έλεγχο με παραγγελία των εισαγγελιών Λευκάδας και Αγρινίου, όχι στην έδρα του λογιστή του στη Βόνιτσα, αλλά σε καφετέρια όπου σύχναζαν όταν μετέβαιναν στη Λευκάδα
. Εξω από την καφετέρια περίμεναν δύο αστυνομικοί που βεβαίωσαν μετά τη συνάντηση, ότι οι δύο υπάλληλοι είχαν πάρει φάκελο με 15.000 ευρώ, αλλά έκθεση κατασχέσεως του φακέλου με τα χρήματα δεν προσκόμισαν οι δύο αστυνομικοί. Στις καταθέσεις τους είπαν ότι ο επιχειρηματίας εκβιαζόταν διότι τα βιβλία της επιχείρησής του παρουσίαζαν «μικρές παρατυπίες». Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο των Οικονομικών, ο καταγγέλλων επιχειρηματίας είχε επανειλημμένως κληθεί από το ΣΔΟΕ Πατρών να προσκομίσει τα βιβλία επιχείρησης ζωοτροφών, στην οποία το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι είναι αφανής εταίρος.

Μετά τη σύλληψη των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, όταν οι συνήγοροί τους ζήτησαν να προσκομισθεί το υλικό από την κάμερα που νόμιμα λειτουργεί στην καφετέρια, ο προϊστάμενος των αστυνομικών που διενήργησαν τη σύλληψη παρουσίασε μεσούσης της ανακρίσεως βεβαίωση του ιδιοκτήτη της καφετέριας ότι την ώρα του περιστατικού η κάμερα δεν λειτουργούσε.

Τέλος, ο καταγγέλλων επιχειρηματίας υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι ήθελαν τα χρήματα για να δώσουν το 1/3 σε προϊστάμενό τους. Ετσι η αστυνομία συνέλαβε τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Δυτ. Ελλάδας, αλλά όταν ο κατηγορούμενος εμφανίσθηκε προχθές μπροστά στον καταγγέλλοντα, αυτός είπε ότι δεν τον αναγνωρίζει. Ο προϊστάμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Διαφωνία

Τα κενά και οι αντιφάσεις της διαδικασίας είχαν ως αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγγελέας να διαφωνήσουν για το αν θα έπρεπε να παραταθεί η κράτηση των υπαλλήλων. Τελικά επικράτησε η άποψη του εισαγγελέα, και η κράτησή τους παρατάθηκε.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ