2013-02-22 10:10:04
Φωτογραφία για Αχαΐα: Αντί για επιπλέον προσωπικό, η ΕΛ.ΑΣ. καταργεί οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση
Και ενώ όλοι, συνδικαλιστές, φορείς αλλά και η ίδια η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αχαΐα και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, ζητά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της, καθώς η μικροεγκληματικότητα κυρίως, αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό, δυστυχώς το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μάλλον… κωφεύουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, αντί να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας που ήδη παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα, με διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανακατανέμονται οι οργανικές θέσεις του αστυνομικού προσωπικού στις υπηρεσίες φύλαξης εγκαταστάσεων κράτησης αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του PatrasTimes, στον νομό Αχαΐας καταργούνται 31 από τις οργανικές θέσεις, όταν από το οργανόγραμμα του 1985 η Αστυνομική Διεύθυνση υπολείπεται κατά 253 άτομα. Ανάλογες «περικοπές» περιλαμβάνει η συγκεκριμένη διαταγή και για τους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.


Το προσωπικό αυτό το οποίο προκύπτει από την ανακατανομή είναι για την στελέχωση των κέντρων κράτησης αλλοδαπών σε Κόρινθο, Αττική, Δράμα, Κομοτηνή και Ξάνθη, ενώ να υπενθυμίσουμε πως όταν άρχισαν να δημιουργούνται, ο αρμόδιος υπουργός είχε διαβεβαιώσει πως αυτά θα είχαν ιδιωτική φύλαξη και όχι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Την αγανάκτησή τους με αυτή την απόφαση εκφράζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα σχολιάζοντας ειρωνικά στο PatrasTimes το μέλος της ΠΟΑΣΥ και εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Βασίλης Κωνσταντόπουλος επεσήμανε: «Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε την φυσική μας ηγεσία η οποία εισάκουσε τις εκκλήσεις μας για ενίσχυση σε προσωπικό και φαίνεται ότι προχώρησε στην περαιτέρω μείωσή μας αφού εκτιμά ότι εδώ στην Αχαΐα οι αστυνομικοί είναι υπεράνθρωποι και δεν χρειάζονται τόσοι πολλοί».

Ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του και όταν είχε έρθει στην Πάτρα, με αφορμή και την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκε για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. πως στόχος είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών και η προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού και επιδίωξή τους είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη στελέχωση των Υπηρεσιών… Τώρα πως θα γίνει αυτό, όταν αντί να «φέρνεις» περισσότερα άτομα για να στελεχώσουν Υπηρεσίες που ουσιαστικά έχουν μεγάλο πρόβλημα, καταργείς και οργανικές θέσεις… αυτό είναι μάλλον ένα άλλο ζήτημα!!!

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ