2013-02-22 10:03:06
Φωτογραφία για Σούπα με σκόρδο από την Προβηγκία
Ζεστή και πικάντικη!

Υλικά

Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

2 κ.σ. ελαιόλαδο20 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες (περίπου 3/4 του φλιτζανιού)6 φύλλα από φασκόμηλο2 φύλλα δάφνης2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι3 φλιτζάνια νερό3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο6 κρόκους αυγού1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνααλάτι και πιπέριελαιόλαδο και φύλλα φασκόμηλου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

Δένουμε τα φύλλα φασκόμηλου, τα φύλλα δάφνης και τα κλωναράκια θυμάρι σ' ένα μπουκετάκι και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα κι προσθέτουμε το νερό και το ζωμό, τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα (όχι τελείως) και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για 30'.


Βγάζουμε το ματσάκι με τα βότανα από την κατσαρόλα. Σε μέτριου μεγέθους δοχείο χτυπάμε τους κρόκους αυγού και τηνπαρμεζάνα. Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά μικρή ποσότητα από τη σούπα μας.

Αφού αφρίσει προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αν θέλουμε η σούπα μας να έχει πυκνή υφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπλέντερ χειρός για να ανακατέψουμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και αφού τη σερβίρουμε σε μικρά μπολ,  τη γαρνίρουμε με φύλλαφασκόμηλου και λίγο ελαιόλαδο.

www.toarkoudi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ