2013-02-22 09:54:21
Φωτογραφία για Χάος απο τη βροχή
Η σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που σημειώνεται στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου: πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια κατοικιών, φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας, αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Με μια λέξη...χάος.

Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως σε Δυτική Αττική και Πειραιά. Από την σφοδρή βροχόπτωση έχει φουσκώσει ο Ιλισσός.

Η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής δεχτεί περίπου 450 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κυρίως στα δυτικά προάστια. Μεγάλα προβλήματα σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα. Σε όλο το Λεκανοπέδιο επιχειρούν 25 συνεργεία με 60 πυροσβέστες.

Η Πυροσβεστική έχει κληθεί να βοηθήσει, ακόμη, οδηγούς που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Σταμάτα, στην Λεωφόρο Αθηνών και στην Ιερά Οδό.


Στο σκοτάδι παραμένουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πολλές περιοχές της Αττικής. Έχουν πέσει δύο γραμμές μέσης τάσης, καθώς έχουν πλημμυρίσει υποσταθμοί της ΔΕΗ.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, κλειστή είναι η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η λεωφόρος Δημοκρατίας από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, η Εθνική Οδος Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και η περιφερειακή του Αιγάλεω.

Στη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας για όσα οχήματα κινούνται προς Γλυφάδα, ενώ έχει διακοπέι και η κυκλοφορία από Ποσειδώνος προς Συγγρού, στο ίδιο ύψος.

Ακόμη ουρά που φτάνει τα 10 χιλιόμετρα έχει σχηματιστεί στην λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο από Κηφισό έως λίμνη Κουμουνδούρου. Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα βρίσκονται στη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκοκομείου.

Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά.

Προβλήματα και στα μέσα μεταφοράς

Στον ΗΣΑΠ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από Ομόνοια μέχρι Ταύρο λόγω πτώσης δέντρου. Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού γίνονται από Πειραιά μέχρι Ταύρο και από Ομόνοια μέχρι Κηφισιά.

Με μεγάλες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων και των Τραμ.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά γίνονται κανονικά, εκτός του Αργοσαρωνικού, ενώ από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια για Μαρμάρι.

Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, προσγειώθηκε στις 22:00 στο Ηράκλειο.

Όπως μετέδωσε το Creta Live, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Χανιά, ενώ το αεροπλάνο παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ