2013-02-21 11:48:27
Φωτογραφία για Γενεύη 2013 - Παγκόσμια πρεμιέρα: ADAM Rally R2 – Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ADAM
Η Opel επέστρεψε επίσημα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το ADAM “Cup“ το Νοέμβριο του 2012. Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η μάρκα παρουσιάζει μία νέα έκδοση Rally Cup του μικρού μοδάτου μοντέλου της, βασισμένη στις προδιαγραφές R2 της FIA. Ειδικά αξεσουάρ αμαξώματος της σπορ σειράς Opel OPC, μηχανισμοί με ταχυσύνδεσμο σε καπό και πίσω πόρτα, καθώς και προστατευτικά κάτω τμήματος, μπροστά και πίσω, τονίζουν τη σπορ αισθητική της έκδοσης ράλι.

Το αμάξωμα υιοθετεί γνήσια hi-tech χαρακτηριστικά. Το ADAM R2 χρησιμοποιεί τον 1.6 ECOTEC 16V με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων που αποδίδει 136 kW/185 hp και μέγιστη ροπή περίπου 190 Nm στην αγωνιστική εκδοχή. Το σετάρισμα του πλαισίου, με ρυθμίσεις για άσφαλτο και χώμα, εγγυάται μέγιστη πρόσφυση και σπορ οδική συμπεριφορά. Άριστη επιβράδυνση παρέχει το σύστημα πέδησης με υδραυλικό χειρόφρενο ‘fly-off’, 4-πίστονες εμπρός δαγκάνες Brembo και ρύθμιση πίεσης πέδησης για τον πίσω άξονα.


Η καμπίνα του R2 διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού αγωνιστικού οχήματος. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: ενσωματωμένη δομή ασφάλειας, αγωνιστικά καθίσματα SPARCO Competition συμβατά με το σύστημα ασφάλειας οδηγού HANS, cockpit με LCD ένδειξη σχέσης κιβωτίου, λυχνία ελέγχου και υπολογιστή ταξιδιού MONIT, κεντρικό πάνελ ελέγχου, σποτ ανάγνωσης και ηλεκτρικό πυροσβεστήρα. Μετά την έγκριση τύπου, το ADAM R2 θα αποτελεί για τις ιδιωτικές συμμετοχές ένα κορυφαίο αυτοκίνητο για διεθνείς αγώνες ράλι που θα μπορεί να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ