2013-02-20 15:49:11
Φωτογραφία για ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Την ενοικίαση δύο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών  παρακολούθησης ζήτησε από τη Γαλλία η ελληνική κυβέρνηση, για την ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του μία μέρα μετά την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα.  

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, δεν παραμελούμε την αμυντική θωράκιση της χώρας και αναζητούμε λύσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο πλαίσιο αυτό, προτείναμε στους Γάλλους  να μας ενοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη παρακολούθησης και η πρότασή μας αυτή συζητείται.

«Είναι κάτι που τέθηκε από εμάς», διευκρίνισε ο κ. Κεδίκογλου, «γιατί πρέπει να φροντίσουμε την αμυντική μας θωράκιση» και «να εξασφαλίσουμε ότι στο Αιγαίο θα είναι ήρεμα τα νερά».

Ερωτηθείς αν η ενοικίαση αυτή συνδυάζεται και με τη διερεύνηση κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. Θα μπορούσε να συνδυαστεί, είπε, «μόνον υπό την έννοια ότι οι έρευνες θα γίνουν αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα, όταν υπάρχει μία ήρεμη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο».

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ