2013-02-19 23:36:04
Φωτογραφία για Το 1/3 των Γερμανών θέλει πίσω το γερμανικό μάρκο
"Ακόμα πολλοί Γερμανοί θέλουν πίσω το παλιό τους νόμισμα. Ωστόσο, οι υποστηρικτές καταρρέουν", γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ο αριθμός των Γερμανών, οι οποίοι θέλουν πίσω το γερμανικό μάρκο, μειώθηκε πέρυσι κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες. Παρ 'όλα αυτά, το 35% θα προτιμούσε να πληρώνει με το γερμανικό μάρκο παρά με ευρώ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησε ο Nürnberger GfK -Verein.

Σε άλλες χώρες, όπως την Ιταλία (75%) και την Ολλανδία (80%), η ενθάρρυνση του Ευρώ είναι πολύ υψηλότερη. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των υποστηρικτών εντός του έτους έπεσε από 81% στο 76%. Στις χώρες εκτός ευρωζώνης, το ποσοστό σε Πολωνία και Σουηδία είναι 10% και 7% αντίστοιχα, μόνο μια μειοψηφία θέλει το κοινό νόμισμα.

Οι πολίτες 11 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα έκριναν ότι η διαχείριση της κρίσης τη φετινή χρονιά ήταν σε κάποια σημεία καλύτερη από πέρσι. Ωστόσο, στη Γερμανία το 44% πιστεύει ότι ο συνασπισμός των κιτρινόμαυρων σε αυτό το θέμα έχει αποτύχει (2012: 63%).


Μόνο το 17% κρίνει καλή την αντιμετώπιση της κρίσης (2012: 8%). Έχει βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με τη μελέτη, η εικόνα της Ιταλικής Κυβέρνησης. Το 2012 τα 3/4 των Ιταλών την έκριναν κακή, ενώ τώρα λίγο πάνω από το μισό των Ιταλών την κρίνει καλή.

Για τη μελέτη, ο Nürnberger GfK– Verein πήρε συνέντευξη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο από περίπου 11.000 άτομα, ηλικίας άνω των 14 ετών σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ