2013-02-18 23:18:16
Φωτογραφία για Οι διαρροές μετά τη σύσκεψη για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισαν με πως δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο, με τον δεύτερο φυσικά να ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν αφορά τους επίορκους.

Ωστόσο και οι δύο αν και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις έκαναν λόγο για εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας και της αξιολόγησης. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μυθολογία περί απολύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα του κατώτατου μισθού αν και επίσημα δεν επιβεβαιώνεται τίποτα. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2014 μάλιστα. Ωστόσο, αυτή η αύξηση δεν αφορά τα 586 ευρώ που είναι για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, αλλά για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά κάτω των 25 ετών και τους πτυχιούχους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

Ωστόσο, λίγο μετά τη σύσκεψη έγινε γνωστό μέσω εγκυκλίου πως παγώνουν όλες οι προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες αλλά και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

http://www.newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξυπνάδες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξυπνάδες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ