2013-02-18 21:36:24
Φωτογραφία για Ξέχασαν το προφυλακτικό, τους θυμήθηκε το AIDS
Η μειωμένη χρήση του προφυλακτικού στους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους έχει οδηγήσει σε αύξηση του AIDS στις ομάδες αυτές, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Ωστόσο, η ευρεία χρήση της αντιρετροϊκής αγωγής βοήθησε στο να αποφευχθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων από τον ιό του HIV, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, που εκπόνησε το Health Protection Agency (HPA) για περίπου 20 χρόνια, από το 1990- 2010. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των ανδρών, που έκαναν σεξ με άνδρες χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, αυξήθηκε κατά 26% τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν αυξηθεί ταυτόχρονα και οι μολύνσεις από το AIDS σε αυτή την ομάδα ανθρώπων.

Περίπου οι μισοί από τους 6.280 ανθρώπους, που διαγνώστηκαν με AIDS το 2011, στη Μεγάλη Βρετανία, ήταν άνδρες που έκαναν σεξ με άνδρες. Χωρίς την αντιρετροϊκή αγωγή, οι μολύνσεις από τον ιό φαίνεται ότι θα ήταν κατά 70% πιο αυξημένες, ενώ - εάν η αντιρετροϊκή αγωγή χορηγούνταν αμέσως μετά την διάγνωση του ιού, σύμφωνα με τους επιστήμονες - τα ποσοστά των κρουσμάτων με AIDS θα ήταν κατά 32% λιγότερα.


“Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, είτε συνευρίσκονται με έναν καινούριο σύντροφο ή με τον ίδιο. Μάλιστα, οι άνδρες, που κάνουν σεξ με άνδρες, θα πρέπει να εξετάζονται για AIDS τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και κάθε τρεις μήνες, εάν συνευρέθηκαν με κάποιον χωρίς προφύλαξη”, σημειώνει η Δρ. Βαλερί Ντελπέχ. Η χρήση του προφυλακτικού στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων παίζει ρόλο κλειδί στην εξάπλωση του ιού του AIDS στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς “θα υπήρχαν ακόμα 80.000 ομοφυλόφιλοι διαγνωσμένοι με AIDS , εάν δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ”, όπως εξήγησε ο επιστήμονας Νικ Παρτριτζ.
 news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ