2013-02-18 17:05:06
Φωτογραφία για ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Τετάρτη ο τομέα της Υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ζητά «ανατροπή της ανθυγιεινής μνημονιακής πολιτικής» και διεκδικεί δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας με πλήρη κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των πολιτών, στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ικανοποιητικές αποδοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και άμεση εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών.

Για μισθολογική εξόντωση των γιατρών και διάλυση της δημόσιας περίθαλψης κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο οποίος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. 

Μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων   

 Μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων ανακοινώθηκαν σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Τα φάρμακα μειώνονται από 5% έως 10%, αναλόγως με την τιμή τους, για να επιτευχθεί, όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξοικονόμηση τόσο στα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και στην τσέπη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Συνολικά φθηναίνουν 7.500 κωδικοί φαρμάκων και ακριβαίνουν 150, ενώ η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν περιέχει αλλαγές.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ