2013-02-18 17:04:07
Φωτογραφία για Ψητά αχλάδια με μασκαρπόνε και θυμάρι
Απολαυστικός συνδυασμός!

Υλικά

Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

8 μεγάλα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο σε κύβους  1 κ.σ. ζάχαρη 3 κ.σ. νερό  5 κλωναράκια φρέσκο θυμάριΓια την κρέμα: 

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη1 μπαστουνάκι βανίλια 1/2 φλιτζάνι μασκαρπόνε 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και ζάχαρη και τοποθετούμε πάνω τους τα κυβάκια βούτυρο. Βάζουμε περίπου 3 κ.σ. νερό στο ταψί και βάζουμε το θυμάρι ανάμεσα στα αχλάδια.  

Ψήνουμε τα αχλάδια για 30-40'. Δεν ξεχνάμε να τα αναποδογυρίσουμε στα μισά του ψησίματος για να μην καούν. Τα μεγαλύτερα αχλάδια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν, οπότε καλό είναι να υπολογίζουμε 20' έξτρα γι' αυτά. Καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμα δοκιμάζοντας να τα κόψουμε με ένα πιρούνι, αν κόβονται εύκολα μπορούμε να τα βγάλουμε από το φούρνο. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.  


Παράλληλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μέτριο μπολ κι αφού ανοίξουμε με ένα μαχαίρι τη βανίλια, ρίχνουμε πρώτα τους σπόρους κι ανακατεύουμε.  Σε λίγο ρίχνουμε και το περίβλημά της. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.  

Μόλις περάσει η μία ώρα αφαιρούμε το περίβλημα της βανίλιας από την κρέμα και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, χτυπώντας τα υλικά καλά. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα. 

Τοποθετούμε μια μπάλα κρέμας σε κάθε αχλάδι, πασπαλίζουμε με φρέσκο ή ψημένο θυμάρι και σερβίρουμε.

www.toarkoudi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ