2013-02-18 15:57:02
Φωτογραφία για Κορυδαλλός σε Δένδια: Μάζεψε τους «αυθαίρετους» οδηγούς οχημάτων ΕΛΑΣ που σκοτώνουν
Οι συνεχείς παραβιάσεις του ΚΟΚ από τα οχήματα της ΕΛΑΣ, που είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της Πωλίνας Κελεμπεσιώτη, μέλους της θεατρικής ομάδας του Δήμου Κορυδαλλού, απασχόλησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα που εκδόθηκε, «το γεγονός ότι στο κέντρο του Δήμου βρίσκεται το μεγαλύτερο συγκρότημα φυλακών της χώρας που δημιουργεί υψηλή συχνότητα κίνησης αστυνομικών οχημάτων κάθε είδους (μεταφοράς κρατουμένων ή ΜΑΤ, περιπολικά, δίκυκλα κ.α.) με συχνούς αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση σηματοδοτών χωρίς χρήση φάρου και σειρήνας, υπερβολική ταχύτητα, δημιουργώντας κινδύνους σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων.»

Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο: Την απόλυτη συμμόρφωση όλων των οδηγών των αστυνομικών οχημάτων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ. Να ενημερωθεί για τα άμεσα και μόνιμα μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια κατά τη κίνηση πεζών και οχημάτων στη πόλη.


Το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει ότι ο Κορυδαλλός δεν είναι πόλη υπό αστυνομική κατοχή. Τα δικαιώματα των κατοίκων του στην ασφάλεια δεν μπορούν να παραβιάζονται. Η αυθαιρεσία και η παραβίαση των Νόμων από κρατικά όργανα δεν γίνεται αποδεκτή.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ