2013-02-18 00:46:04
Φωτογραφία για Στηρίζει, αλλά δεν είναι δεδομένος...
Μπορεί από την ημέρα που αποχώρησε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι... τις δημόσιες παρεμβάσεις, ωστόσο ο Κώστας Καραμανλής φροντίζει να στείλει «μήνυμα» προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και δεν προτίθεται να αποστρατευθεί.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνουν μάλιστα με νόημα ότι «ακόμα είναι πολύ μικρός για να βγει στη σύνταξη». Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Δημοκρατίας», ο κ. Καραμανλής επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του «θεσμικού εγγυητή που θα θωρακίζει τη φιλοσοφία μιας ΝΔ που ήταν και παραμένει ένα λαϊκό κόμμα, το οποίο δεν θεοποιεί την αγορά και στηρίζεται στη μεσαία τάξη, που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν».

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός διαμηνύει ότι «ναι μεν στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν πρέπει να τον θεωρούν πλέον δεδομένο όταν λαμβάνονται αποφάσεις που ενδέχεται να δημιουργήσουν εθνικά προβλήματα ή όταν λέγονται πράγματα που αλλοιώνουν το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και προσβάλλουν την ιστορία της παράταξης και της κυβέρνησής του». Γι’ αυτό, άλλωστε, κυκλοφόρησε και το γνωστό non paper - απάντηση στα όσα καταλογίζει ο Γιάννης Στουρνάρας στην διακυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2005-2009.


Παρέμβαση Σπηλιωτόπουλου

Το γεγονός πως ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ενεργός πολιτικά, επιβεβαιώνουν και πολλά κορυφαία στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης. Χαρακτηριστική, είναι η δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε χθεσινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου σημειώνει με νόημα ότι: «Επιστρέφεις όταν απουσιάζεις. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι "παρών"».
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ