2013-02-17 18:10:03
Φωτογραφία για Έτινγκερ: Να κουρευτεί το ελληνικό χρέος
Αναμένεται να συζητηθεί πολύ στις Βρυξέλλες η πρόταση του Γερμανού επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα, ο Έτινγκερ εκτιμά ότι μια χώρα με την οικονομία της Ελλάδος δεν μπορεί να διαχειριστεί χρέος υψηλότερο από το 100% του ΑΕΠ και εισηγείται, μόλις υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης, να τεθεί άμεσα θέμα νέου «κουρέματος».

Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση για βιώσιμο χρέος στο 120% του ΑΕΠ της Ελλάδας, το οποίοι πρωθείται σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο για μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο Επίτροπος Ενέργειας είπε επίσης, ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά στην οποία θα υπάρξουν βήματα ανάπτυξης, ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ενεργειακός κόμβος κι εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν δυαντότητες της χώρας να εξάγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αιολική ενέργεια στην αγορά της ΕΕ.

Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες αναλύσεις και σχέδια απεικόνισης για τις ενεργειακές πηγές ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, από το Ισραήλ, μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα.
fpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO -  Λεβαδειακός-Ατρόμητος 0-0
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO - Λεβαδειακός-Ατρόμητος 0-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ