2013-02-12 17:21:02
Φωτογραφία για Κάλεσμα του Δημάρχου Λαγκαδά προς τους περιβαλλοντολογικούς συλλόγους – φορείς και οικολογικές οργανώσεις του Δήμου Λαγκαδά
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, καλεί σε έκτακτη σύσκεψη αύριο Τετάρτη, 13/2/2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λαγκαδά, όλους τους περιβαλλοντολογικούς συλλόγους, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορείς, τις οικολογικές οργανώσεις, δασκάλους και καθηγητές των σχολείων μας, αλλά και κάθε ανησυχούντα Δημότη, με θέμα συζήτησης τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ.

«Εδώ και δύο χρόνια», τονίζει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος, «που αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή τη διοίκηση του Δήμου, προσπαθήσαμε με συγκαταβατικότητα, με υπομονή και ήπιους τρόπους να συνεννοηθούμε με τους αρμόδιους για να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων και τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων στο ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ.

Εδώ και δύο χρόνια μόνο μας ακούν και μόνο μας υπόσχονται, χωρίς να υλοποιούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις
. Εδώ και δύο χρόνια γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων, ανησυχίας αλλά και φόβου για τα μελλούμενα από τη καταστρατήγηση των περιβαλλοντολογικών όρων του ΧΥΤΑ. Εδώ και 3-4 μήνες συστήσαμε επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, προειδοποιώντας ουσιαστικά ότι ο χρόνος ανοχής τελειώνει, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτε. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έχουμε στα χέρια μας σχετικές εκθέσεις και της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου αλλά και της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. με αποτελέσματα άκρως ανησυχητικά. Φαίνεται πως η υπομονή μας θεωρήθηκε αδυναμία, οι ήπιες προσπάθειες να κατανοηθούν τα προβλήματα μας ανεκτικότητα και η συγκεκριμένη λογική μας αδιαφορία. Καλούμαστε αύριο όλοι μαζί να αποφασίσουμε και να μεθοδεύσουμε τις αντιδράσεις μας άμεσα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ