2013-02-11 12:32:04
Φωτογραφία για Μαυροβούνιο - Ρουμανία: Ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, με επίκεντρο τον τουρισμό
Τον τουρισμό θέτουν στο επίκεντρο των δράσεων ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνέντευξη του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Μαυροβουνίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξάνταρ Άντριγια Πέγιοβιτς στο πρακτορείο ειδήσεων της Ρουμανίας Agerpres.

Ο κ. Πέγιοβιτς υπογράμμισε ότι η μη ύπαρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων, καθώς, όπως διευκρίνισε, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών και στις δύο χώρες.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι Ρουμάνοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Μαυροβούνιο και τους κάλεσε να επισκεφθούν τη βαλκανική αυτή χώρα για να γνωρίσουν το μορφολογικό ανάγλυφο της, που διαμορφώνεται από ορεινούς όγκους και υπέροχες παραλίες, από τις πιο εξαιρετικές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως σημείωσε.

Οι πολίτες των δύο χωρών, ανέφερε ο κ. Πέγιοβιτς, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία τόσο της Ρουμανίας όσο και του Μαυροβουνίου, πραγματοποιώντας επισκέψεις και θέτοντας ορισμένες περιοχές των δύο χωρών στο πλαίσιο των διακοπών που προγραμματίζουν.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ