2013-02-09 12:25:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Άφαντη για δεύτερη μέρα η νάρκη στην Κυλλήνη - Το λιμάνι της Πάτρας εξυπηρετεί τα δρομολόγια για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Από το λιμάνι της Πάτρας θα εξυπηρετηθούν σήμερα και μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια των πλοίων προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά καθώς η χθεσινή (8/2) δεύτερη μέρα των αναζητήσεων για τη νάρκη στο λιμάνι της Κυλλήνης κατέστη... άκαρπη. Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στα δύο νησιά του Ιονίου θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν, για πληροφορίες και οδηγίες, με τα Λιμεναρχεία Κατακόλου (26210 41206) και Ζακύνθου (26950 28118).

Την Παρασκευή, από το λιμάνι του Κατακόλου πραγματοποιήθηκαν τρία δρομολόγια, δύο για Ζάκυνθο και ένα για Κεφαλονιά, ενώ στο λιμάνι δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Την ίδια στιγμή, από νωρίς το πρωί, άντρες του Πολεμικού Ναυτικού «όργωναν» τον βυθό του λιμανιού της Κυλλήνης αναζητώντας τη νάρκη που έπεσε, κατά λάθος, στη μέση του λιμανιού το μεσημέρι της Πέμπτης! Στο έργο των βατραχανθρώπων συνέδραμαν αλιευτικό και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, εφοδιασμένα με σόναρ!

Παράλληλα, οι Δημοτικές Αρχές Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ζακυνθίων ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνο.


Άκαρπες οι αναζητήσεις

Από τις 8 το πρωί ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της νάρκης στο λιμάνι της Κυλλήνης. Αλιευτικό σκάφος αλλά και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, εφοδιασμένα με σόναρ, «σκάναραν» σπιθαμή προς σπιθαμή τον βυθό του λιμανιού ενώ την ίδια στιγμή, 14 βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού «όργωναν» το λιμάνι με συνεχείς καταδύσεις.

Το «κέντρο επιχειρήσεων» για τον εντοπισμό της νάρκης έχει στηθεί στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης, ενώ και χθες Παρασκευή, πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καθώς στο λιμάνι παρέμεναν σε επιφυλακή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύναμη της Αστυνομίας.

Οι έρευνες διεκόπησαν νωρίς το απόγευμα, για να συνεχιστούν και πάλι το Σάββατο από νωρίς το πρωί, ενώ αργά το απόγευμα απέπλευσε, με γραπτή ευθύνη του καπετάνιου, το εμπορικό πλοίο από τη Βουλγαρία που είχε «πιάσει» λιμάνι την Τρίτη, με φορτίο καλαμποκιού.

Νάρκη «φερτή» και ενεργή!

Ενεργή και επικίνδυνη θεωρείται η νάρκη που «κρύβεται» από προχθές στον βυθό του λιμανιού της Κυλλήνης, καθώς η εκρηκτική της ουσία δεν είναι ΤΝΤ, όπως αρχικά πιστευόταν, αλλά «εξαγνίτης», υλικό που κατασκευάστηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και παραμένει ενεργό εις το διηνεκές. Η νάρκη περιέχει 45 κιλά από το συγκεκριμένο υλικό, τα οποία έχουν την ισχύ 1000 κιλών δυναμίτιδας.

Την ίδια στιγμή ερευνώνται και οι συνθήκες υπό τις οποίες «εμφανίστηκε» ξαφνικά η νάρκη στο αλιευτικό λιμάνι της Κυλλήνης. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η νάρκη «τοποθετήθηκε» στον βυθό του αλιευτικού λιμανιού από «ξένη» μηχανότρατα που μπλέχτηκε στα δίχτυα της, με σκοπό τον εντοπισμό και την καταστροφή της προκειμένου να μη «φρακάρει» τα θαλάσσια «μονοπάτια»!

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ