2013-02-09 04:31:24
Φωτογραφία για Ραντεβού Σαμαρά με αποστράτους
Να μπορούν να εργάζονται οι απόστρατοι χωρίς περιορισμούς στην ηλικία συνταξιοδότησής τους θα ζητήσουν, μεταξύ άλλων, από τον πρωθυπουργό, αναβάλλοντας στο «παρά πέντε» τις προετοιμασίες για μαζικές κινητοποιήσεις.

Το ραντεβού με τον Αντ. Σαμαρά ορίστηκε για το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Κλείστηκε από τον Π. Παναγιωτόπουλο ένα μόλις τριήμερο μετά τη συνάντηση του υπουργού Αμυνας με τους εκπροσώπους των «θεσμικών ενώσεων» αποστράτων στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας.

Ισχυρό μπλοκ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ραντεβού επισπεύστηκε γιατί οι λεγόμενες «θεσμικές ενώσεις» μαζί με τις άλλες, που τα τελευταία χρόνια δίνουν το «παρών», συγκροτούν από κοινού ένα ισχυρό μπλοκ, προαναγγέλλοντας δυναμικές αντιδράσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν το κοινό στο οποίο παραδοσιακά απευθύνεται η Ν.Δ. και τώρα μοιάζει με καζάνι που βράζει.


Οι απόστρατοι θεωρούν άδικες τις μειώσεις στις συντάξεις, υποστηρίζοντας ότι το «ψαλίδι» είναι μεγαλύτερο έναντι άλλων κλάδων. Μιλούν για διπλή μείωση (με βάση το ύψος της σύνταξης και των περικοπών στο μισθολόγιο των εν ενεργεία αξιωματικών) και προεξοφλούν, παράλληλα, την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών, που θα οδηγήσει εκ νέου σε μειώσεις.

Τα κριτήρια

Το άλλο μεγάλο αίτημα είναι η άρση των περιορισμών, ώστε να μπορούν να εργάζονται. Το πρόβλημα αφορά κατά βάση όσους δεν συμπληρώνουν 35 χρόνια υπηρεσίας ή αποχωρούν με δική τους αίτηση για αποστρατεία. Διαφωνούν και με σχετική τροπολογία που έχει τεθεί σε διαβούλευση και θέτει διαφορετικά κριτήρια για συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ αφήνει εκτός μια μεγάλη μερίδα αποστράτων μεταξύ 47 και 55 ετών.

Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ 

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=342118 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ