2013-02-09 04:26:50
Φωτογραφία για Φωτογραφίες-σοκ από τον ξυλοδαρμό των ληστών
Δείτε τις φωτογραφίες με τα ηλεκτρονικά τους ίχνη

Δημήτρης Πόπωτας, Άρια Καλύβα

Νέες φωτογραφίες παρουσίασε η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αποδείξει του ισχυρισμούς της- δηλαδή ότι οι τέσσερις ληστές της Κοζάνης δεν χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια κράτησης  τους, αλλά στη διάρκεια της διαδικασίας σύλληψής τους. Μάλιστα, στα νέα φωτογραφικά αρχεία που ανήρτησε η αστυνομία στο site της, σκόπιμα υπάρχουν και ηλεκτρονικά ίχνη της κάθε φωτογραφίας. Δηλαδή, η ώρα λήψης της φωτογραφίας, η ημέρα και η ώρα επεξεργασίας  τους.

Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα ο διευθυντής των Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτης Στάθης, υποστήριξε πως στις 12:50 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας, εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες έχοντας στο πίσω μέρος του βαν ως όμηρο τον οδοντίατρο.

Αν και ο 35χρονος υποστήριξε πως λόγω ψυχικής φόρτισης και συναισθηματικού στρες δεν κατάλαβε πως έγινε η σύλληψη, η έρευνα έδειξε, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Αδιάφθοροι, ότι νεαροί συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι ήταν πιο γεροδεμένοι και εκπαιδευμένοι από τους νεαρούς ληστές.


Όπως είπε ο κ. Στάθης από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός, ενώ παρουσίασε και το βίντεο από ερασιτεχνική λήψη στο σημείο του συμβάντος. Ανέφερε δε, ότι στις 13:05, ουσιαστικά δηλαδή ένα τέταρτο μετά τη σύλληψη οι συλληφθέντες φωτογραφήθηκαν ατύπως από κινητό τηλέφωνο, στο οποίο φαίνονται να είναι χτυπημένοι, πέντε λεπτά αργότερα φωτογραφήθηκαν από τις ψηφιακές μηχανές της Σήμανσης στην Ασφάλεια της Βέροιας ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Νίκου Ρωμανού, ο κ. Στάθης υποστήριξε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Επίσης αναφέρθηκε πως ο τέταρτος συλληφθείς, ο Δημήτρης Πολίτης που εντοπίστηκε και συνελήφθη σε διαφορετικό σημείο, δεν έφερε τραύματα καθώς παραδόθηκε μόνος του στους αστυνομικούς.

Ουσιαστικά, η έρευνα των Αδιάφθορων, βγάζει λάδι τους αστυνομικούς, τα ρίχνει όλα στην αντίσταση που προέβαλλαν οι νεαροί συλληφθέντες και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι νεαροί, οι δικηγόροι και οι γονείς τους οι οποίοι κάνουν λόγο για άγρια επίθεση και βασανισμούς.

Νέα κόντρα κυβέρνησης

-ΣΥΡΙΖΑ: Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις για τους «4» της Κοζάνης

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε η ανακοίνωση του πορίσματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις συνθήκες τραυματισμού των συλληφθέντων στην Κοζάνη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το πόρισμα της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες περί βασανισμού των συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη, δημιουργεί  τέσσερα ερωτήματα αντί να δίνει απαντήσεις.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ έδειξε ότι οι τραυματισμοί προέκυψαν από συμπλοκή των τεσσάρων με άνδρες της Αστυνομίας, κατά τη σύλληψή τους. 

Ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ Παναγιώτης Στάθης, δήλωσε, ότι οι τρεις από τους συλληφθέντες προέβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους, ενώ ο τέταρτος συνελήφθη χωρίς να προβάλει  αντίσταση, γι’ αυτό και δεν έφερε κακώσεις. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά: 

- Πόσο αξιόπιστη είναι  μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται; 

- Σύμφωνα με το πόρισμα  της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;

- Οι καταθέσεις των αστυνομικών  επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;

- Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι υποδιευθυντής  της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον  αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί; 

Η κυβέρνηση ανταπαντά, μέσω του υπουργού Προστασίας και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια : 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν. 

Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίστηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων! 

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση. 

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). 

Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης».

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=256127#cmnt_825400
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ