2013-02-08 16:28:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Κοντά στο τέλος ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και το Φεστιβάλ Πάτρας - Μένει χωρίς στέγη
"Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ιδρύθηκε το 1981 από εξέχοντες πατρινούς με πρωτεργάτη και πρόεδρο τον εξαιρετικό συμπολίτη μας Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο. Από τότε πραγματοποιεί με εξαιρετική επιτυχία το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος αναγνωρισμένο πανελληνίως. Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες εκδηλώσεις και μεγάλοι καλλιτέχνες παγκοσμίου επιπέδου πέρασαν από την σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών.

Μετά από 32 χρόνια δημιουργικής πορείας, φέτος ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, βρίσκεται μπροστά στο δύσκολο δίλλημα για την διακοπή της λειτουργίας του λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων.

Έχοντας επιλέξει από την πρώτη στιγμή τον δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς και της πολιτιστικής δημιουργίας, μακριά από διαπλοκές, κυκλώματα και τσυμπεριφορές που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, στηρίχτηκε πάντα στην κοινωνία και τους πολίτες, τις επιχειρήσεις της πόλης και φυσικά στα ακούραστα μέλη του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Ο δρόμος αυτός δεν ήταν πάντα εύκολος, αλλά ήταν πάντα παραγωγικός.


Χιλιάδες ώρες πολιτιστικής δημιουργίας, εκατοντάδες παραστάσεις και παραγωγές, μοναδικές στιγμές ανάτασης και ψυχαγωγίας, με ήθος και σεβασμό στον θεατή και τον καλλιτέχνη.

Σήμερα πέραν των άλλων προβλημάτων, κοινών με την Ελληνική κοινωνία, ο Οργανισμός Πολιτιστικών Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της στέγης.

Σύντομα θα πρέπει να εγκαταλείψει τον ιστορικό του χώρο στην οδό Πατρέως 14, όπου στεγάζεται και το πλουσιότατο από φωτογραφίες, προγράμματα, αφίσες και άλλο υλικό αρχείο του Φεστιβάλ Πάτρας.

Γνωρίζοντας την εξέλιξη αυτή και γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αναξιοποίητοι δημοτικοί χώροι που θα μπορούσαν να στεγάσουν τις ανάγκες του Οργανισμού, απευθυνθήκαμε εδώ και ένα χρόνο, στο Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά ο οποίος έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον.

Αίτημά μας είναι η παραχώρηση της χρήσης χώρου, από εκείνους που παραμένουν επί πολλά χρόνια κλειστοί και αναξιοποίητοι, για την στέγαση του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των γραφείων, των αρχείων και των βιβλίων του Φεστιβάλ Πάτρας.

Η ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του χώρου θα είναι με δική μας αυτεπιστασία φροντίζοντας έτσι ένας χώρος να μην έχει την τύχη άλλων δημοτικών υποδομών, που παραμένουν αναξιοποίητες.

Άλλωστε και τα αρχεία και τα βιβλία και το υλικό του Φεστιβάλ Πάτρας, ανήκουν στους πολίτες της Πάτρας. Όπως και στους πολίτες της Πάτρας ανήκουν και οι δεκάδες εκδηλώσεις που με πολύ κόπο και ανιδιοτέλεια παρουσιάζουμε κάθε χρόνο.

Απευθύνουμε τελευταίο κάλεσμα σε όποιον μπορεί να βοηθήσει ανιδιοτελώς, ιδιώτη ή δημόσια αρχή. Εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευπρέπειας που έχουμε χαράξει τα 32 χρόνια της λειτουργίας μας. Θα είμαστε καθημερινά πρωϊνές ώρες από 10-1 στα γραφεία μας Πατρέως 14 στον 1ο Όροφο για λίγες ακόμη ημέρες. Μπορεί όποιος θέλει να μας επισκεφθεί και να του δώσουμε πολύτιμο για εμάς έντυπο υλικό (προγράμματα, αφίσες) το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει και χωρίς να υπάρχει άλλη λύση προς το παρόν να πεταχθεί αναγκαστικά στα σκουπίδια.

Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι την παύση λειτουργίας του Φεστιβάλ Πάτρας. Είναι στο χέρι της Δημοτικής Αρχής να αποδείξει έμπρακτα την καλή της διάθεση και να επιλέξει να γίνει κρίσιμος αρωγός του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και του Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος".
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ