2013-02-07 13:30:05
Φωτογραφία για «Ο Μίτσελ δεν είναι Ζαρντίμ!»
Το gazzetta.gr συνάντησε στη Βαλένθια τον βοηθό του Βαλβέρδε, Γιον Ασπιάθου που ευλόγησε τους Μίτσελ, Νικοπολίδη και είχε πολλά να πει για τον αγαπημένο του Ολυμπιακό Το επιτυχημένο πέρασμα από τον Ολυμπιακό θεωρείτε ότι σας βοήθησε να αναλάβετε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο;

«Χωρίς συζήτηση ο Ολυμπιακός ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της μέχρι τώρα δουλειάς μας. Μαζί κατακτήσαμε τίτλους, αγωνιστήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα όλο αυτό λειτούργησε αμφίδρομα, καθώς βοήθησε τόσο την ομάδα όσο και εμάς τους ίδιους. Ολο αυτό αναμφίβολα μας έδωσε πρεστίζ.»

Τι έχετε κρατήσει επαγγελματικά από τα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό;

«Πιστεύω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά. Ισως κάποιος να ισχυριστεί πως θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Για παράδειγμα να προχωρήσουμε ακόμα πιο μακριά στην Ευρώπη. Ωστόσο, η ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και το έκανε με το δικό της τρόπο που δημιουργήσαμε εμείς με τους παίκτες. Κερδίσαμε το χειροκρότημα και έχουμε πάρα πολλά καλά παιχνίδια να θυμόμαστε.»


Και σε προσωπικό επίπεδο;

«Για να είμαι ειλικρινής, πουθενά αλλού δεν μας φέρθηκαν με αυτό τον τόσο υπέροχο τρόπο και δεν πιστεύω πως θα ζήσουμε ξανά τέτοια συμπεριφορά. Ο σύλλογος, οι οπαδοί μας αγάπησαν και ακόμα και οι αντίπαλοι μας σεβάστηκαν.»

Η πίεση είναι μεγαλύτερη σε Ολυμπιακό ή Βαλένθια;

«Στον Ολυμπιακό η πίεση είναι πάντα τεράστια. Πρέπει να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, να παίξεις καλά, να αρέσει το παιχνίδι σου στον κόσμο, να προχωρήσεις στην Ευρώπη. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ. Πρέπει πάντα να προσπαθείς για την υπέρβαση. Στη Βαλένθια- τουλάχιστον τώρα- είναι διαφορετικά. Τα τελευταία χρόνια ήταν 3η ή 4η και ο κόσμος ναι μεν θέλει περισσότερα, αλλά γνωρίζει την δύσκολη κατάσταση και δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Εδώ υπάρχει πιο υπομονή και κατανόηση από τους οπαδούς.»

Η απόλυση του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν εκτός λογικής ή εντός της φιλοσοφίας του Ολυμπιακού;

«Εάν το δεις απ' έξω και δεν ξέρεις πως λειτουργεί ο Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα, σε παραξενεύει. Ο Ζαρντίμ είχε την ομάδα πρώτη, αήττητη, είχε κάνει μεγάλες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και όμως απολύθηκε. Σίγουρα ακούγεται τρελό. Ωστόσο, εγώ που καταλαβαίνω κάπως καλύτερα τη νοοτροπία όλων στην ομάδα, μπορώ να κατανοήσω ότι ο προπονητής για κάποιο λόγο δεν ήταν αρεστός. Οι απαιτήσεις του κόσμου δεν σταματούν στην πρώτη θέση. Θέλει να βλέπει καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο και να αισθάνεται δέσιμο με τον προπονητή της ομάδας. Εάν λείπει κάποιο απ' αυτά τα στοιχεία, τότε κάτι δεν θα κολλήσει.»

Και ανέλαβε ο Μίτσελ. Γνωρίζοντας τη δουλειά του στην Ισπανία, πιστεύετε ότι θα μπορέσει να κάνει ότι δεν πέτυχε ο προκάτοχος του;

«Θα του έδινα πολλούς πόντους. Ο Μίτσελ είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Είναι έξυπνος άνθρωπος με τεράστιες εμπειρίες στο ποδόσφαιρο. Είμαι βέβαιος πως θα θελήσει να παίξει πολύ επιθετικά. Από τη στιγμή που το ζητάει και ο σύλλογος, εκείνος θα το θέλει άλλο τόσο, καθώς το θεαματικό παιχνίδι βρίσκεται στην ιδιοσυγκρασία του. Το σημαντικό όμως είναι πως θα έχει καλύτερη επαφή με τον κόσμο και θεωρώ πως θα καλύψει αυτό το σημαντικό κενό. Εάν τα καταφέρει αυτά τα δύο, θα πετύχει.»

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ