2013-02-07 13:22:03
Φωτογραφία για Με εξώδικα πιέζουν για την απόλυση εργαζομένων στο ΙΚΑ - Απεργία αύριο στο Ίδρυμα
Παρά τη διαβεβαίωση για πολιτική λύση, στην υπόθεση των 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ που μετατάχθηκαν στο ΙΚΑ από την Αγροτική Τράπεζα στην οποία "πέρασαν" μέσω ΑΣΕΠ, δεν έχει έρθει ακόμη αίσιο τέλος.

Μετά τις κινητοποιήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012, στους 500 εργαζόμενους - μαζί και στους 17 του Ηρακλείου - δόθηκε διαβεβαίωση ότι το θέμα θα λυθεί πολιτικά, ωστόσο δύο μήνες μετά οι υπηρεσιακοί προϊστάμενοι της διοίκησης έλαβαν ... εξώδικα, με τα οποία εγκαλούνταν!

Χθες αργά το μεσημέρι, οι δικηγόροι διαγωνιζόμενων που είχαν ασκήσει ένσταση επέδωσαν στους διευθυντές διοικητικού προσωπικού και οικονομικού εξώδικα, με τα οποία τους αποδίδετε μη εκτέλεση της δικαστικής απόφασης με βάση την οποία οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ΙΚΑ και προέρχονται από την Αγροτική Τράπεζα, δεν πρέπει να εξακολουθούν να εργάζονται. Μάλιστα, μέσω του εξώδικού "καταλογίζεται" ποινική ευθύνη στους προϊσταμένους που "απειλούνται" με παραπομπή στην Επιτροπή Συμμόρφωσης με τις δικαστικές αποφάσεις.


Η πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ Ηρακλείου τόνισε το πόσο απαραίτητοι είναι οι εργαζόμενοι για να "βγαίνει" η δουλειά στο ΙΚΑ, παραθέτοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Κέντρου πληρωμής Συντάξεων, όπου ως προχθές εργάζονταν 7 άτομα. Τρία άτομα παραιτήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης, ενώ απέμειναν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο ανήκουν στην κατηγορία των εργαζομένων "σε κίνδυνο".

Για αύριο έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία στο ΙΚΑ, με τους ασφαλισμένους να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους, στις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ