2013-02-07 11:20:10
Φωτογραφία για Πύργος: Επεισοδιακή δωρεάν διανομή τροφίμων
Εκνευρισμός, φωνές και εντάσεις επικράτησαν στην χθεσινή πρώτη ημέρα της δωρεάν διανομής τροφίμων στους πολύτεκνους του Συλλόγου Πύργου και περιχώρων λόγω μη θεωρημένων βιβλιαρίων, βάσει της νέας οδηγίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Από νωρίς χθες το πρωί, στην αποθήκη του Συλλόγου Πολυτέκνων στον Πύργο συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολύτεκνοι που - αρχικά - περίμεναν υπομονετικά για την παραλαβή των τροφίμων που δικαιούνται, από το πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ωστόσο, η παραλαβή δεν ήταν εφικτό να γίνει από όσους δεν είχαν θεωρήσει τα βιβλιάρια πολυτεκνίας βάσει της νέας οδηγίας που εξέδωσε στις αρχές του χρόνου η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας. Η οποία ωστόσο για να γίνει απαιτεί την καταβολή χρηματικού ποσού 24 ευρώ για κάθε ζευγάρι και από 2 ευρώ για κάθε ένα παιδί μέχρι 23 ετών. Χρηματικό ποσό που κάποιοι δεν είχαν, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν, να φωνάζουν και να τα «βάζουν» με τα μέλη του Δ.Σ που προσπαθούσαν να είναι τυπικοί με τη διαδικασία, βάσει των οδηγιών της ΑΣΠΕ
. Δυστυχώς, δεν έλειψαν και κάποιες ακραίες αντιδράσεις από κάποιους που...ξέσπασαν, προκαλώντας φθορές στο κτίριο, τρομάζοντας όχι μόνο τους συγκεντρωμένους που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους αλλά και όσους βρίσκονταν μέσα στην αποθήκη για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να παραλάβει τα τρόφιμα που δικαιούται και τα οποία, αναμφισβήτητα, αποτελούν μια σημαντική βοήθεια για τους πολύτεκνους. Αν και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, κλήθηκε και η Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να παρέμβει περαιτέρω.

«Δε γίνεται διαφορετικά»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων Ελένη Δέλγα, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» εξήγησε πως πρόκειται για οδηγία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας και δεν είναι στο χέρι του συλλόγου να παρακάμψει τις διαδικασίες και όσα προβλέπονται από τη σχετική εγκύκλιο. Άλλωστε, ο σύλλογος είχε ενημερώσει γι? αυτό και με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο στα μέσα Ιανουαρίου, έχει αναρτήσει την εγκύκλιο και στα γραφεία και στην αποθήκη του συλλόγου ενώ χθες το πρωί, πριν την έναρξη της διαδικασίας διανομής ενημέρωσε το συγκεντρωμένο πλήθος για την οδηγία.

Η διανομή θα συνεχιστεί από τα παλιά γραφεία του συλλόγου (Ζακύνθου και Τσαλδάρη) μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι. Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμά τους αφού θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους (όσοι δε το έχουν κάνει τις προηγούμενες ημέρες μετά την έκδοση της νέας οδηγίας) στον ίδιο χώρο, έχοντας μαζί τους το Βιβλιάριο Πολυτεκνίας, την Αστυνομική Ταυτότητα και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ