2013-02-06 12:36:08
Φωτογραφία για ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΣΥ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Χορστ Ράϊχενμπαχ: ''Λάθος ή όχι το πρόγραμμα ΔΕΝ αλλάζει''

Τελικώς η κυβέρνηση το είπε και το έκανε: σταδιακά θα κλείσει μονάδες , κλινικές αλλά από ότι φαίνεται και ολόκληρα νοσοκομεία προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα της τρόικας και να εξοικονομήσει πόρους. Τι θα γίνει με τους ασθενείς, είναι μάλλον άλλου παπά Ευαγγέλιο 

Που μπαίνει τώρα λουκέτο

 Σειρά για λουκέτα έχουν τώρα τα νοσοκομεία και οι κλινικές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας του ΕΣΥ καθώς ήδη η ηγεσία του υπουργείου υγείας και ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος προχωρούν σε κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α).

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α), με την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» «ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.


 Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Παραρτήματος θα στελεχώσει την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», η οποία πλέον τίθεται σε λειτουργία.

Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου μηχανισμού «Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας με την ενοποίηση αυτή επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 € ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4.

Και βέβαια όλα αυτά κατ' εντολήν της Τρόϊκας και του κ. Ράϊχενμπαχ που ''Λάθος ή όχι το πρόγραμμα ΔΕΝ αλλάζει''

εμφανίστηκε αρνητικός στο να ανοίξει η συζήτηση για τροποποίηση του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, μετά την παραδοχή από αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν στην Αθήνα Χορστ Ράϊχενμπαχ, υποστηρίζει ότι:

"Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση". Πρόσθεσε ότι o ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να σχολιάσει το θέμα και σημείωσε ότι η Task Force "είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θέλει να κάνει".

Ο κ. Ράϊχενμπαχ μίλησε θετικά για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι "κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα".
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ