2013-02-05 06:54:04
Φωτογραφία για Σκάνδαλο με 380 στημένους αγώνες αποκάλυψε η Europol!
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Europol, αποκαλύπτοντας σκάνδαλο για 380 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, Ρομπ Ουέινραϊτ, αποκάλυψε πως μετά από έρευνα αποκαλύφθηκαν περίπου 425 διεφθαρμένοι παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και σοβαροί εγκληματίες σε 15 χώρες. Εχει ξεσκεπαστεί «μια δραστηριότητα στημένων αγώνων σε μια κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί», επισήμανε.

Πιθανότατα, τα στημένα παιχνίδια παίζονταν στο τουρκικό, το γερμανικό το ελβετικό πρωτάθλημα, αλλά και άλλοι αγώνες σε όλον τον κόσμο έχουν απασχολήσει τις αρχές. Εγκληματίες από την Ασία συμμετέχουν επίσης στο στήσιμο παιχνιδιών και μερικά από τα στημένα παιχνίδια ήταν εκτός Ευρώπης. Η έρευνα αποκάλυψε κέρδη στοιχηματισμού κοντά στα 8 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες παικτών και παραγόντων, ενώ ήδη έχουν ήδη γίνει αρκετές διώξεις.

Ο Ρομπ Ουέινραϊτ δήλωσε πως η εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος «τονίζει ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη πόσοι από τους αγώνες που αναφέρονται έχουν αποκαλυφθεί σε προηγούμενες έρευνες για στημένα παιχνίδια σε εθνικό επίπεδο, σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία.

Στη συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, η Europol πρόβαλε βίντεο ενός ύποπτου ως στημένου αγώνα, ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βολιβία, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ούγγρος διαιτητής δίνει ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ