2013-02-05 06:48:04
Φωτογραφία για Εντοπίστηκαν κλοπιμαία αυτοκίνητα κατά την εκστρατεία CYCAR
Τα αποτελέσματα της εκστρατείας CYCAR, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, παρουσίασε... χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Όπως ανέφερε, στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας, που έγινε σε 23 κράτη-μέλη της ΕΕ, ήταν ο εντοπισμός κλοπιμαίων και παραποιημένων αυτοκινήτων, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, εντοπίστηκαν σε 19 χώρες, 364 κλοπιμαία οχήματα, αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ συνελήφθηκαν 217 πρόσωπα.

"Περίπου 170 υποθέσεις αφορούν διάφορα άλλα αδικήματα, όπως ναρκωτικά, κατοχή πυροβόλων όπλων, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν 104 παράνομοι μετανάστες, καταγράφηκαν 2192 σοβαρές τροχαίες παραβάσεις και συνελήφθηκαν 37 πρόσωπα με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης", συμπλήρωσε ο κ. Αγγελίδης.

Όσον αφορά στην Κύπρο, η εκστρατεία έγινε με τη συνεργασία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, του Τελωνείου και της Αρχής Λιμένων και όπως δήλωσε ο κ.Αγγελίδης, "από 549 ελέγχους οχημάτων, εντοπίστηκαν 2 κλοπιμαία αυτοκίνητα, τέσσερα υπό καθεστώς ενοικιαγοράς και οκτώ διαγραμμένα από ασφαλιστικές εταιρείες, λόγω ολικών ή εκτεταμένων ζημιών από δυστυχήματα".


"Τα αποτελέσματα της εκστρατείας αυτής καταγράφουν αρκετά σημαντικά στοιχεία και ο ρόλος της Κυπριακής Αστυνομίας είναι αναβαθμισμένος, έχοντας υπόψη ότι λειτουργούν βάσεις δεδομένων, όπου εντοπίζονται κλοπιμαία αυτοκίνητα όταν τοποθετηθούν όλες οι πληροφορίες σε αυτές τις βάσεις δεδομένων, έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εισαγωγής τόσο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, κλοπιμαίων αυτοκινήτων", κατέληξε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ