2013-02-05 03:54:03
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη για το ΤΕΙ Σερρών και το σχέδιο Αθηνά
Το παρόν κείμενο αφορά ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα... Εσωτερικής, Αρχιτεκτονικής , Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων που ανήκει στην σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών και εδρεύει στο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα των Σερρών λόγω της εφαρμογής του σχεδίου ''Αθηνά''.

Αναρτήθηκε λοιπόν ένας πίνακας σύμφωνα με τον οποίον το τμήμα μας θα απορροφηθεί από το Τμήμα Σχεδιασμού Και Παραγωγής Ενδυμάτων (ΤΕΙ ΚΙΛΚΙΣ) και από το Τμήμα Σχεδιασμού Και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ με έδρα την Καρδίτσα).Πώς όμως είναι δυνατόν οι φοιτητές που επέλεξαν το τμήμα αυτό και σπουδάζουν πάνω στον συγκεκριμένο τομέα να αποκτήσουν τελικά έναν τίτλο σπουδών εντελώς διαφορετικό; Τα τμήματα που θα απορροφήσουν το τμήμα μας δεν έχουν καμία σχέση με την ειδικότητα που θέλουμε και πρέπει λογικά και νομικά να αποκτήσουμε. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε τις σπουδές μας σε τμήμα διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου. Έχουμε επιλέξει αυτήν την σχολή. Παρακολουθούμε συγκεκριμένα μαθήματα. Υπάρχουν σπουδαστές που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ενός εξαμήνου (1ο έτος) μέχρι 7 εξάμηνα(3μισι χρόνια-4ο έτος).Όλα αυτά τα χρόνια μας καταργούνται.


Πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος ώστε οι σπουδαστές που υπάρχουν στο τμήμα να αποκτήσουν το πτυχίο τους με τον τίτλο που διάλεξαν .Ή έστω η απορρόφηση να γίνει από όμοιο τμήμα ώστε να λάβουμε τον τίτλο που πρέπει(Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων - ΤΕΙ Αθήνας).

Σπουδάζουμε για έναν συγκεκριμένο τίτλο σπουδών .Είναι απαράδεκτο να αποκτήσουμε έναν άσχετο τίτλο. Έχουμε κάθε δικαίωμα να σπουδάσουμε αυτό που επιλέξαμε, να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Έχουμε ξοδέψει τόσο χρόνο και χρήμα. Οι γονείς μας εργάζονται για εμάς. Πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους η σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε και να βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση από αυτήν που προτείνεται στο σχέδιο.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ