2013-02-05 03:46:03
Φωτογραφία για Έξω φρενών οι καραμανλικοί με τον Στουρνάρα
Από μία κλωστή κρέμεται η εσωκομματική ηρεμία στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα: Οι αναφορές Στουρνάρα στην πενταετία Καραμανλή με αιχμές για δημοσιονομικό εκτροχιασμό φαίνεται ότι μπορεί να ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου με την καραμανλική πτέρυγα των βουλευτών να βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από την οριστική ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών.

Η προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζεται πλέον ως «ξένο σώμα» από μία μεγάλη μερίδα γαλάζιων βουλευτών που βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τις αναφορές του στην πενταετία Καραμανλή σε μία χρονική συγκυρία – όπως εκτιμούν κάποιοι εξ’ αυτών – που ανοίγει και πάλι για τα καλά η συζήτηση για το πώς η χώρα μπήκε στο μνημόνιο σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον που έδειξε και πάλι η δικαιοσύνη με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ρόλο Γεωργίου – ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω – παραμένει στη θέση του παρά το γεγονός ότι ελέγχεται για κακουργηματικές πράξεις.


Η φωτιά άρχισε να ανάβει με τη συζήτηση επί του φορολογικού αρχικά για τα φυσικά πρόσωπα –ωστόσο σε αυτή τη συζήτηση δεν είχαν εμπλακεί ενεργά οι νεοδημοκράτες βουλευτές καθώς ο κ. Στουρνάρας την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε μία ανοιχτή και μόνιμη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τα όσα είπε όμως σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την πενταετία Καραμανλή, το δημοσιονομικό εκτροχιασμό σε συνάρτηση με τη φορολογία στο πετρέλαιο και τις διαρροές για τα ακίνητα, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον κ. Στουρνάρα ο οποίος επιμένει να λέει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν είναι μία προσωπική του υπόθεση αλλά απορρέει από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και κυρίως από αυτά που η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει με τους δανειστές της.

Στελέχη που συνομιλούν με τον Κ. Καραμανλή σημειώνουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός διαφωνεί ριζικά με τη λογική της υπερφορολόγησης στην ακίνητη περιουσία καθώς θεωρεί πως η αγορά των ακινήτων «κινεί» δεκάδες κλάδους της οικονομίας και μπορεί να αποτελέσει έναν σοβαρό και σταθερό πυλώνα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Επίσης, θεωρεί ότι ο κ. Στουρνάρας, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ, έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων αλλά και των επενδύσεων με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι συζητήσεις για όλα τα σχέδια να μένουν επί της ουσίας στα χαρτιά.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο από σήμερα για τον κ. Στουρνάρα καθώς χθες ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης – ο πρώτος με θεσμικό κομματικό ρόλο –βγήκε ανοιχτά εναντίον του καταλογίζοντάς του «ανοησία» στις αναφορές του για την πενταετία Καραμανλή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ