2013-02-04 19:29:06
Φωτογραφία για Διαμέρισμα με θέα στο Τελ Αβίβ
Πόσο πρακτική μπορεί να είναι μια κατοικία σε σχήμα «Γ»; Αυτό θα ανακαλύψουμε σήμερα μέσα από την παρουσίαση ενός διαμερίσματος στο Τελ Αβίβ, τον σχεδιασμό του οποίου, ανέλαβε το γραφείο Paritzki & Liani Architects. Πρόκειται για μία κατοικία που βρίσκεται στον ψηλότερο όροφο ενός ουρανοξύστη και συγκεκριμένα 80 μέτρα πάνω από το έδαφος. Ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει πανοραμική θέα   και οδήγησε στην  κατασκευή τζαμαρίας  για απεριόριστη οπτική που φτάνει χιλιόμετρα μακρυά.

Στο διαμέρισμα αυτό, σχήματος «Γ» υπάρχουν τρεις διάδρομοι  που εντοπίζονται στο εσωτερικό του. Αρχικά, συναντάμε την είσοδο και το βασικό διάδρομο.  Κατόπιν  το διάδρομο με την  ξύλινη επένδυση στους τοίχους, που ενώνει τα υπνοδωμάτια με την καθημερινή ζώνη του καθιστικού. Ο τρίτος και μικρότερος  διάδρομος, οδηγεί στην κουζίνα και την τραπεζαρία. Αφήνοντας πίσω τους διαδρόμους, και πηγαίνοντας στο καθιστικό, το στοιχείο που μας κάνει εντύπωση, είναι η οροφή του. Επικαλυμμένη με ειδική μεμβράνη, η γυαλάδα της δημιουργεί αντικατοπτρισμούς, φέρνοντας θα λέγαμε τα πάνω – κάτω. Ή για να ακριβολογούμε, τα κάτω – πάνω. Δρόμοι, κτίρια, πάρκα, όλα αντικατοπτρίζονται σαν σε στάσιμα νερά, δημιουργώντας ένα παιχνίδι στην οροφή του χώρου.


Η κατά τα άλλα λιτή διακόσμηση, περιλαμβάνει έπιπλα γνωστών σχεδιαστών που αναδεικνύονται ιδιαίτερα χάρη στην επιλογή των κλασσικών και διαχρονικών  χαλιών. Προσοχή έχει δοθεί και στον φωτισμό των χώρων και ειδικά στους διαδρόμους που οι οροφές κρύβουν περιμετρικό φωτισμό με led. Στο υπνοδωμάτιο  κυριαρχεί το διακριτικό λευκό, αφήνοντας περιθώρια για πινελιές από κρύσταλλο και πέτρα, υλικά που χαρακτηρίζουν το λουτρό με την μεγάλη μπανιέρα. Ο χώρος, «κρύβεται» πίσω από μία λευκή ημιδιάφανη κουρτίνα, κάνοντάς τον πιο Privé, ενώ παράλληλα δίνει ένα πιο σκηνογραφικό αποτέλεσμα στο χώρο. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που αλλάζει μορφή ανάλογα την ώρα της ημέρας…με τον πρωινό ήλιο να εισβάλλει στο χώρο και τα φώτα της πόλης τη νύχτα να δημιουργούν το δικό τους παιχνίδι με την οροφή… και οι ιδιοκτήτες, πρωταγωνιστές στο κάθε σκηνικό!

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ