2013-02-04 19:17:09
Φωτογραφία για «Με παραδέχεσαι; 45 χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι»
Ο θάνατος του χουντικού Νίκου Ντερτιλή έφερε ξανά στη μνήμη τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Μιχάλη Μυρογιάννη, για την οποία άλλωστε έμεινε στη φυλακή μέχρι το τέλος της ζωής του ο Ντερτιλής.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News, ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης εξιστορεί το περιστατικό, όπως καταγράφηκε στη δίκη του Πολυτεχνείου, στην οποία ήταν ο ίδιος παρών.

Ο 21χρονος τότε Μυτιληνιός οδηγός του Ντερτιλή, Αντώνιος Αγριτέλης, κατέθεσε σχετικά με το περιστατικό: «Την Κυριακή το μεσημέρι πήγα με το υπηρεσιακό τζιπ του Ντερτιλή έξω από το Πολυτεχνείο. Στη γωνία Πατησίων και Στουρνάρη είδα αστυφύλακες να χτυπούν έναν νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει.

Τότε ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφό του και πυροβολεί. Ο νεαρός έπεσε κάτω σαν κοτόπουλο. Μετά τον φόνο, ο Ντερτιλής, σαν να μη συνέβη τίποτα, μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας μου την πλάτη μου είπε: “Είδες ρε; Με παραδέχεσαι; 45 χρονών άνθρωπος, χωρίς να τρέμει το χέρι και με τη μία στο κεφάλι!».


Ο Ντερτιλής τότε τον διέκοψε λέγοντας στο δικαστήριο ότι δεν τον ήξερε, καθώς δεν είχε μόνιμο οδηγό, αλλά και ότι δεν ήταν 45 ετών, αλλά 51. Ο Αγριτέλης τότε του απάντησε: «Θα σας πω στοιχεία να με θυμηθείτε. Μήπως καπνίζατε αμερικάνικα τσιγάρα Ντάνχιλ; Δεν είχατε χρυσό αναπτήρα και με στέλνατε στην Πανεπιστημίου να τον γεμίσω;».

Ο Ντερτιλής τον διέκοψε και πάλι, λέγοντας: «Δεν κάπνιζα Ντάνχιλ γιατί ήταν ακριβά, κάπνιζα Άστορ».

Ο δημοσιογράφος μάλιστα θυμάται σε ένα διάλειμμα να βλέπει τον Ντερτιλή να βγάζει ένα πακέτο Ντάνχιλ για να καπνίσει. «Μου φέρανε φίλοι μια κούτα στη φυλακή και προφανώς τα είδε εδώ ο μάρτυς σε προηγούμενο διάλειμμα και μίλησε για μάρκα Ντάνχιλ», δικαιολογήθηκε.

Πηγή: newsbeast
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ