2013-02-04 12:20:04
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΡΕ Π... ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ, ΕΣΥ ΕΠΑΙΞΕΣ ΣΤΗ ΛΙΟΝ;
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για... Τι "έγκλημα" έκανε ο Ολυμπιακός; Γιατί τα έχασε με Παναθηναϊκό; Ποιος προπονητής βουλώνει στόματα και ποιος είναι το "ελάφι";

Για εμένα αυτό το ματς που είδα στο Καραϊσκάκη -όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε άλλα πράγματα- ήταν το χειρότερο που έχω δει του Ολυμπιακού τα τελευταία 50 χρόνια!

Ειδικά στο β' ημίχρονο, χάλι μαύρο. Έχασες το αήττητο ρε, έχασες μία ευκαιρία που δύσκολα θα την ξαναβρείς, έχασες τη δυνατότητα να γράψεις ιστορία, να μείνει στην ιστορία και το όνομα του Μαρινάκη, να μείνει στην ιστορία αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού, να κάνει το μοναδικό που δεν έχει κάνει ως τώρα, να σπάσει το μόνο ρεκόρ που έχει ο Παναθηναϊκός και δεν το έχει ο Ολυμπιακός. Να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα αήττητος. Έφτασες τόσο κοντά και το έχασες- και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο! Έγκλημα.

Από το 1964 και την ομάδα του Μπόμπεκ έχει μείνει στοιχειωμένο το ρεκόρ αυτό, καμία άλλη ομάδα στην Α' Εθνική δεν το έχει κάνει ποτέ, αμαρτία για τον Ολυμπιακό να μην πιάσει τώρα τον Παναθηναϊκό και να τον αφήσει να έχει μόνος του αυτό το αξίωμα. Έγκλημα ρε. Μία δραματική ομάδα είδα στο Καραϊσκάκη, χωρίς αρχή και τέλος, με έναν δραματικό τερματοφύλακα, τραγικό κέντρο -πόσες φορές έχω πει ότι χρειάζεται μεταγραφές στα χαφ ο Ολυμπιακός, κουμανταδόρο και κόφτη. Ο Δημούτσος σε έπαιζε, ο Δημούτσος που ήταν καταπληκτικός.

Ο Αμπντούν πεσμένος ντεφορμέ, ο Μασάντο πεσμένος από την πρώτη στιγμή που ήρθε, ο Μανιάτης πεσμένος και εξαφανισμένος, ο Χολέβας πεσμένος, ο Ντιαγκιντέ μη σχολιάσω καλύτερα, όλοι πεσμένοι. Και ο Τζιμπούρ πεσμένος.

Η αλλαγή του Μήτρογλου ήταν απαράδεκτη, δεν έβγαινε αυτός ο Μήτρογλου με τίποτα σε σχέση με τους άλλους που ήταν ανύπαρκτοι.

Εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή για τον Νικοπολίδη ότι ήταν λάθος να του αναθέσουν την ομάδα, λάθος και για τον ίδιο να αναλάβει. Προπονητής δεν γίνεσαι με "βάπτισμα", προπονητής για να γίνεις πρέπει να τρίψεις πολλά παντελόνια και να μάθεις στην πράξη από πιο χαμηλά. Προπονητής για να είσαι πρέπει να ξέρεις να κάνεις προπονήσεις, να έχεις ποικιλία, ασκήσεις, γνώσεις, να έχεις ακονίσει το μυαλό σου και στο κοουτσάρισμα, να έχεις εμπειρίες στους πάγκους.

Από την άλλη είδα έναν Ατρόμητο για τα κυβικά του καταπληκτικό. Η σφαλιάρα που έφαγε από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική και οι απειλές του Σπανού ότι θα φύγει, τους ξύπνησε, δεν έπαιξαν φοβισμένα όπως με τον Παναθηναϊκό, ο Αναστόπουλος έδεσε την άμυνα πίσω αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί, πίεσε και ψηλά στο ημικύκλιο της σέντρας, έβγαινε γρήγορα μπροστά, ενώ ο Ολυμπιακός πάσα- πάσα- πάσα- πάσα, προσπαθούσε να βγει από πίσω προς τα εμπρός με 30 πάσες. Πέταξε έξω και κάτι μαούνες τύπου Κούτσι ο Αναστόπουλος, έβαλε πιο γρήγορους παίκτες.

Καταπληκτικοί σέντερ μπακ του Ατρόμητου, το θέμα είναι ότι ο Αναστόπουλος μέσα στο Καραϊσκάκη κάνει άλλη μια ζημιά στον Ολυμπιακό μετά τον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ, και μάλιστα τη μεγαλύτερη ζημιά, αυτό το πράγμα ήταν μαχαιριά, μας στεναχώρησε. Έχει και καλό γυμναστή, τον Μουρτζιάπη, τον ξέρω από μικρό παιδί, πολύ καταρτισμένος, επιστήμονας, τον είχε μαζί του και στον ΟΦΗ. Ο Ατρόμητος πήρε ένα διπλό στο Καραϊσκάκη παλικαρίσιο, χωρίς καθυστερήσεις και τράκους και βρομιές.

Πάμε τώρα στην Τρίπολη. Είδα έναν Παναθηναϊκό που τα έχασα. Δεν το περίμενα. Όποιος πει ότι περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα έκανε δύο τέτοια σερί ματς στο Περιστέρι και στην Τρίπολη, είναι ψεύτης. Έπρεπε να νικήσει στην Τρίπολη, αντί να βάλει τρίτο γκολ με τον Μαυρία, έφαγε αμέσως μετά την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό με γκάφα του Μπουμσόνγκ.

Ρε π… Μπουμσόνγκ εσύ έπαιξες στη Λιόν τόσα χρόνια ή είσαι …άλλος; Έχεις ξαναπαίξει μπάλα; Δεν βουτάνε ποτέ εκεί τόσο χαμηλά, πίσω σου είχες τον Περόνε, όχι μπροστά σου, τι βουτάς! Ούτε ερασιτέχνης δεν θα έκανε τέτοιο πράγμα.

Τον Φάμπρι τον κορόιδευαν ότι είναι γραφικός αλλά τους βουλώνει τα στόματα, έστρωσε την ομάδα, την οργάνωσε, την έκανε μαχητική και φαίνεται ότι δουλεύει πολύ στην τακτική. Και είναι ειλικρινής ο άνθρωπος, την πρώτη φορά στα Γιάννενα είπε ότι η ομάδα του ήταν χάλια, τώρα είπε ότι θέλει μεταγραφές. Δεν κρύβεται. Βρήκε και την καλύτερη θέση για τον Σισοκό που είναι δεξιά να εκτελεί με το αριστερό πόδι, φοβερός ήταν ο Σισοκό.

Έναν καλό παίκτη καινούργιο είδα στο πρωτάθλημα, αυτός ο Καμαρά που έφερε ο ΠΑΟΚ. Πολύ γρήγορος, ελάφι. Έδωσε ταχύτητα στον ΠΑΟΚ που του έλειπε. Για να τον ξαναδούμε αυτόν.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ