2013-02-04 12:20:03
Φωτογραφία για Επιχείρηση καταστροφής εγγράφων στο Προεδρικό
Δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές και την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο προεδρικό μέγαρο στήθηκε χθες επιχείρηση καταστροφής εγγράφων Από το πρωί εργαζόμενοι στο προεδρικό και υπό την εποπτεία αστυνομικών μετέφεραν φακέλους και χαρτιά στο φούρνο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του προεδρικού μεγάρου και τα παρέδωσαν στην πυρά. Να σημειωθεί ότι ο φούρνος βρίσκεται στη δυτική πλευρά του προεδρικού μεγάρου και είναι ορατός από τον πεζόδρομο στον οποίο καθημερινά πολίτες χρησιμοποιούν για τη βόλτα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η «Αλήθεια», η όλη επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τους πρώτους φακέλους και χαρτιά να μεταφέρονται στο φούρνο με όχημα του υπουργείου εξωτερικών. Ακολούθησαν και άλλες μεταφορές εγγράφων από άλλα οχήματα των οποίων η «Αλήθεια» κατέχει τα στοιχεία. Με τα οχήματα αυτά μεταφέρθηκαν για καταστροφή φάκελοι και άλλα χαρτιά από γραφεία εντός του προεδρικού μεγάρου.


Η όλη υπόθεση φέρνει στις μνήμες παρόμοιο περιστατικό που αφορούσε το υπουργείο υγείας και σημειώθηκε πριν από λίγα χρόνια ξεσηκώνοντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων. Επί υπουργίας τότε της Ντίνας Ακελίδου, έγγραφα του υπουργείου μεταφέρθηκαν στο χωριό Ακάκι και καταστράφηκαν στο φούρνο του Μελή. Αυτή τη φορά η ιστορία του φούρνου του Μελή ξαναζωντάνεψε εντός του Προεδρικού Μεγάρου!

Το θέμα θεωρείται άκρως σημαντικό καθώς σημειώνεται λίγες μόνο μέρες πριν από την αποχώρηση του Δημήτρη Χριστόφια από το Προεδρικό Μέγαρο και την παράδοση της εξουσίας στο νέο πρόεδρο γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.

- Τι περιείχαν οι φάκελοι και τα χαρτιά;

- Γιατί έπρεπε να καταστραφούν άρον - άρον; Μήπως για να μην έχει πρόσβαση η νέα κυβέρνηση;

- Πόση ήταν η ποσότητα των εγγράφων ώστε αυτή να μην μπορεί να καταστραφεί με μηχανικούς καταστροφείς εγγράφων και απαιτούσε μαζική καταστροφή σε φούρνο ώστε να μην μείνει ίχνος από αυτά;

- Πόσα σημαντικά στοιχεία είχαν τα έγγραφα αυτά ώστε να χρειάζεται η κινητοποίηση προσωπικού και αστυνομίας;
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ