2013-02-04 11:43:53
Φωτογραφία για ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ! ΠΑΜΕ ΡΕ ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ!
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε στο ΣΕΦ (19:00, ΕΤ1) με... έπαθλο την κορυφή της Α1, σε ένα παιχνίδι πάντως που δεν είναι καθοριστικό, αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά με τη νίκη να είναι θέμα γοήτρου σε ένα ντέρμπι αποδείξεων.

Οι "αιώνιοι" του Ελληνικού μπάσκετ μονομαχούν στο τελευταίο από τα (εκτός απροόπτου) πολλά ακόμη παιχνίδια που θα δώσουν (υπάρχει την Κυριακή ο τελικός του Κυπέλλου, το ενδεχόμενο συνάντησης στην Ευρωλίγκα και φυσικά τα ελληνικά play offs), το οποίο δεν θα κρίνει ουσιαστικά τίποτα. Βέβαια το πλεονέκτημα έδρας έχει αποδειχτεί καθοριστικό στα play offs και η έδρα στην Α1 «μιλά» περισσότερο ίσως από κάθε άλλο πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά τελικά όλα κρίνονται εκεί αι όχι σήμερα.

Ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πειστική εμφάνιση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης μετά την ήττα τους στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ δεν αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς και θέλουν τη νίκη για να «καθαρίσουν» πρόωρα την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs
. Κοντά στο στόχο αυτό θα είναι ακόμη κι αν ηττηθούν με διαφορά κατώτερη των τεσσάρων πόντων, αλλά στο Λιμάνι δεν το συζητούν καν. Ο στόχος είναι ΜΟΝΟ η νίκη και θέλουν να αποδείξουν πως πλέον έχουν πάρει τον... αέρα του «αιωνίου» αντιπάλου μετά τη διπλή εκθρόνισή του πέρυσι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει, φυσικά, στον μεγάλο άτυχο Βαγγέλη Μάντζαρη, που χάνει το υπόλοιπο της περιόδου, αλλά δεν έχει άλλα προβλήματα. Ο Δημήτρης Κατσίβελης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πιθανότατα θα είναι στη δωδεκάδα, από την οποία εκτός απροόπτου θα «κοπούν» Μαυροειδής και Γεωργάκης. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν παρόντες στην τελευταία προπόνηση στέλνοντας (χωρίς λόγια) το δικό τους μήνυμα στους ερυθρόλευκους, όπως θα το κάνει πολύ πιο… ηχηρά ο κόσμος του Θρύλου που φρόντισε να εξαφανίσει όλα τα εισιτήρια και θα είναι για άλλη μια φορά ο 6ος παίκτης των πρωταθλητών.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός έχει διπλό στόχο στο ΣΕΦ. Δεν του αρκεί η νίκη, αλλά θέλει να υπερκαλύψει και το -4 του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ (στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη νίκη με 60-64). Από τότε οι διαφορές είναι πολλές, οι «πράσινοι» έχουν πολλά νέα πρόσωπα και θέλουν να αποδείξουν πως μπορούν να ανακτήσουν τα ηνία από τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας καλά πως θα χρειαστεί να κερδίσουν τους πρωταθλητές τουλάχιστον μία φορά στο «σπίτι» τους και θέλουν να κάνουν σήμερα την αρχή.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα κι έχει εστιάσει στην προετοιμασία της ομάδας του και σε ψυχολογικό επίπεδο. Άλλωστε οι "πράσινοι" πέραν των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή διαθέτουν ένα ρόστερ γεμάτο από παίκτες που δεν γνωρίζουν από… μέσα τις ιδιαιτερότητες των ντέρμπι, πόσω μάλλον στο καμίνι του ΣΕΦ. Οι παίκτες αποσύρθηκαν χθες βράδυ σε ξενοδοχείο, για να είναι πιο συγκεντρωμένοι, ενώ της αποστολής θα ηγηθεί ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Τανατζής, Πηλοΐδης και Κορομηλάς.

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το βράδυ της Κυριακής και με αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση θέλουν να μπουν στο παρκέ του ΣΕΦ με πάθος και αποφασιστικότητα με απώτερο σκοπό να βγάλουν το παιχνίδι τους, να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να πάρουν αυτό που θέλουν και αξίζουν, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και για αυτούς που λείπουν Στο γήπεδο φυσικά και δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται (ακόμα και με πατερίτσες) ο Βαγγέλης Μάντζαρης, προκειμένου να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του, να τους στηρίξει και να τους εμψυχώσει κι αυτός με το δικό του τρόπο.

Το ματς, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, είναι sold out και το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ωθούν την ομάδα στη νίκη, με φωνή και πίστη στους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ