2013-02-03 23:34:03
Φωτογραφία για Έγινε κατάρριψη του Ελικοπτέρου στα Ίμια... ή τα ''μύθια'' είναι για το λαό;
Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται από ειδικούς και μη για την κατάρριψη ή όχι του Ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το βράδυ της κρίσεως των Ιμίων !

Πρώτο το Ελικόπτερο αν βλήθηκε ,χτυπήθηκε

κατά την τετάρτη στροφή που έκανε πάνω απο την βραχονησίδα Ίμια ...και κατά την αποχώρηση του !

Είχε επιπρόσθετους προβολείς που τοποθετήθηκαν πάνω στη φρεγάτα Ναβαρίνο γιατί δεν είχε ούτε όργανα ,αλλά ούτε προβολείς όψεως για φωτισμό ...Δηλαδή πετούσε σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τουλάχιστον 10 πλοία σε απόσταση όψεως μερικών δεκάδων μέτρων απο τα Ίμια !

Όσοι δεν έχουν ακούσει πυροβολισμό την νύχτα δεν ξέρουν τις τους γίνεται ... Οι Έλληνες Κομάντος που βρίσκονταν μερικά μέτρα από την άλλη βραχονησίδα δεν άκουσαν τίποτε οι ποιό εκπαιδευμένοι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων ;

Αν ακούσουμε και τις δήθεν αφηγήσεις για σουρωτήρι της ατράκτου απο σφαίρες και τρύπες σε μέγεθος πόσο ; Τα όπλα που είχαν οι Κομάντος της Τουρκίας είναι τα κλασικά αμερικάνικης κατασκευής και προελεύσεως ....το διαμέτρημα γνωστό εύκολα ο οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει αν το Ελικόπτερο χτυπήθηκε ,πότε ,από πού και σε ποια απόσταση !


Γιατί να χτυπηθεί ένα Ελικόπτερο που έχει περάσει 4 φορές πάνω από το νησί και μάλιστα όταν είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής ;

Γιατί να μην χτυπηθεί ένα Ελικόπτερο αν οι κομάντος κινδύνευαν στο ¨εδαφος προσερχόμενο και μάλιστα με RPG που γνωρίζουμε ότι είχαν οι Τούρκοι ;

Ποιος θα διακινδύνευε να το ρίξει με ατομικό οπλισμό μη γνωρίζοντας τις διαθέσεις του Ελικοπτέρου αλλά ούτε και τον οπλισμό

Απο την απογείωση του Ελικοπτέρου και μέχρι την πτώση του ήταν εγκλωβισμένο απο τα RADAR της Τούρκικης φρεγάτας ΓΙΑΒΟΫΖ η οποία παρακολουθούσε τα πάντα !

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε οτι ο Κυβερνήτης της Τούρκικης Φρεγάτας έθεσε σε διάθεση το ελικοδρόμιο της φρεγάτας του για την προσγείωση του Ελληνικού Ελικοπτέρου όταν ανέφερε ...Βλάβη !

Η ταχύτητα του δεν ήταν μηδενική ούτε βέβαια πέταγε για να γλυτώσει χωρίς να το αναφέρει οτι βάλλεται , ούτε απο τον Κυβερνήτη ,αλλά ούτε και απο τον μηχανικό !!

Έκανε κινήσεις για αποφυγή πυρών χωρίς να αναφέρει στη Φρεγάτα και χωρίς να γνωρίζει από πού και άν βάλλεται ;

Να ήταν σουρωτήρι το Ελικόπτερο χωρίς ενα τραυματισμό του πληρώματος ; Καλά τα παραμύθια αλλά όταν έχουν δράκο !
veteranos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ