2013-02-02 17:47:02
Φωτογραφία για Λ. Κατσέλη: Βλέπω άλλη κυβέρνηση, αλλά από την ίδια Βουλή
«Το πρόβλημα δεν είναι οι υψηλοί μας μισθοί, αλλά το εισοδηματικό και το παραγωγικό έλλειμμα της χώρας» τόνισε κατά την τοποθέτησή της η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, εξηγώντας με ποιο τρόπο τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, αλλά και η ίδια η χώρα οδηγήθηκαν στην υπερχρέωση.

Αναφέρθηκε στην παλαιότερη τακτική των τραπεζών να χορηγούν αφειδώς στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. «Αυτό οδήγησε σε μείωση δανείων στην παραγωγή.

Οι τράπεζες το βρήκαν πιο επικερδές να δανείζουν νοικοκυριά» ανέφερε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση. «Είναι ο δρόμος που έχουν ακολουθήσει άλλες 248 χώρες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υπερχρέωσης» τόνισε, όμως επέμεινε ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

- Η αξιόπιστη ανάλυση του προβλήματος και η σωστή ενημέρωση του πολίτη, μακριά από ψευτοδιλήμματα που νομιμοποιούν τον μονόδρομο.


- Σχέδιο δράσης με σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών, γιατί -όπως είπε- «πρέπει το πρόγραμμα να στηριχτεί».

- Αποφασιστικότητα στο πολιτικό σύστημα να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές «και να αποβάλουμε το φοβικό σύνδρομο του ηττημένου λαού».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ «Π»

Στη διάρκεια της παραμονής της στην Πάτρα, η κ. Κατσέλη επισκέφθηκε τα γραφεία της «Π», όπου η συζήτηση με τον εκδότη μας, Θ. Λουλούδη, και τα στελέχη της «Π» και του pelop.gr επικεντρώθηκε κυρίως σε πολιτικά ζητήματα, αλλά και τα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Για τις διαπιστώσεις ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν βγαίνει, απάντησε στο ερώτημα αν αυτό γίνεται αντιληπτό ή όχι από την Κυβέρνηση. «Το παραδέχεται η Λαγκάρντ, δεν το λέει όμως η ελληνική Κυβέρνηση, γιατί δεν το λέει η Γερμανία, κι αυτό γιατί επί δυόμισι χρόνια τώρα η Μέρκελ προσπαθεί να προστατέψει τις γερμανικές τράπεζες».
pelop.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ