2013-02-02 00:07:03
Φωτογραφία για Εντ Κοτς: Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος της Ν. Υόρκης
Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, ο Εντ Κοτς, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος της Νέας Υόρκης και συνέδεσε το όνομά του με μια από τις πιο σκοτεινές... περιόδους της πόλης και την βοήθησε να ξεπεράσει τις οικονομικές κρίσεις.

Ο Κοτς μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες, υποφέροντας από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο σημερινός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, χαιρέτισε τον Εντ Κοτς ως «έναν ακούραστο ηγέτη, θαρραλέο και ειλικρινή».

«Ο Εντ συνέβαλε στο να βγει η Νέα Υόρκη από την πιο μαύρη περίοδό της και την επανέφερε στο σωστό δρόμο», συνέχισε ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος ζήτησε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην πόλη.

Ο Εντ Κοτς υπηρέτησε τρεις θητείες επικεφαλής της πόλης, από το 1978 ως το 1989, μια εποχή κατά την οποία ωστόσο η Νέα Υόρκη βρέθηκε αντιμέτωπη με το AIDS, μια υψηλή εγκληματικότητα και πολλούς άστεγους. Είχε καταφέρει να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης, η οποία βρισκόταν τότε στο πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Το 1989 έχασε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για μια τέταρτη δημαρχιακή θητεία.

Πάνω απ' όλα, ο Κοτς θα αφήσει την ανάμνηση ενός πάντα ετοιμόλογου, αλλά και γραφικού πολιτικού. «Τι πιστεύετε για τη δουλειά μου;», ήταν η ερώτηση που έκανε σταθερά όποτε συναντούσε τους δημότες του.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ