2013-02-01 16:39:43
Φωτογραφία για ΗΠΑ: «Θεωρούμε ακόμα την Τουρκία φίλη χώρα»
Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είναι μια επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή του καμικάζι και ενός φρουρού ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ.

"Υπάρχουν δύο νεκροί, ο καμικάζι κι ένας Tούρκος φρουρός ασφαλείας. Μια γυναίκα που ήταν εκεί για να πάρει θεώρηση εισόδου τραυματίσθηκε», δήλωσε ο Γιουκσέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πρεσβεία.

Καταστράφηκε το φυλάκιο έξω από την πρεσβεία, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο ίδιο το κτίριο. Η έκρηξη δεν προκάλεσε ζημιές στο εσωτερικό του συγκροτήματος της πρεσβείας.

«Δεν θα βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις η έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία» δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Φράνσις Ρικαρντιόνε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Θεωρούμε ακόμα την Τουρκία φίλη χώρα» είπε και υπογράμμισε ότι «θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία» των τουρκικών με τις αμερικανικές Αρχές σχετικά με τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε ενώ οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία αναπτύσσουν στο τουρκικό έδαφος, υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ, συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ οι οποίες προορίζονται για να προστατεύσουν την Τουρκία από ενδεχόμενες συριακές επιθέσεις. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ