2013-02-01 16:27:03
Φωτογραφία για Ζητούν εκπαιδευτές σκύλων για να βοηθήσουν τα 17 σκυλιά του Δήμου Αθηναίων
Έκκληση βοήθειας για τα σκυλιά του Δήμου Αθηναίων Στη «Στέγη Ζώων» στον Μαρκόπουλο Αττικής παραμένουν έγκλειστα 17 σκυλιά εδώ και χρόνια. Σκυλιά τρίποδα, άλλα με νοσήματα, που απαιτούν χρόνια φαρμακευτική αγωγή, όπως επίσης και σκυλιά, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί επιθετικά. Από τα τρίποδα σκυλιά, έχουν υιοθετηθεί τα τέσσερα, ενώ μένουν δύο ακόμα προς υιοθεσία.

Από τα ζώα με χρόνια νοσήματα, υπάρχουν τρία που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής για καρδιακό νόσημα. Πολύ πρόσφατα έχουν περισυλλεχθεί και τέσσερα πολύ μικρόσωμα σκυλάκια και ένα από αυτά είναι μεγάλης ηλικίας.

Από εκείνα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως επιθετικά, έχουν υιοθετηθεί τα τέσσερα. Παραμένουν όμως ακόμα εκεί 17 ζώα, τρία εκ των οποίων προέρχονται από πρόσφατη περισυλλογή.

Εδώ και καιρό και αφού η σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με το συγκεκριμένο κυνοκομείο έχει λήξει τέθηκε θέμα διαχείρισης αυτών των ζώων από τον αντιδήμαρχο Άγγελο Αντωνόπουλο καθώς όπως ορίζει ο νόμος 4039/12 τα καταφύγια είναι χώρος προσωρινής παραμονής. Μάλιστα προτάθηκε ευθανασία τους εφ’ όσον δεν υιοθετηθούν ή δεν τα αναλάβουν φιλοζωικά σωματεία.


Με πρωτοβουλία των δύο μελών (εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων) της 5μελούς Επιτροπής Παρακολούθησης Εφαρμογής του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων για την διαχείριση των αδέσποτων της πρωτεύουσας και με την βοήθεια φιλόζωης κυρίας της Αθήνας κλήθηκαν επαγγελματίες εκπαιδευτές με σκοπό να αξιολογήσουν τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά των έγκλειστων ζώων.

Έγινε μια πρώτη αξιολόγηση παρ’ όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται ο χρόνια παραμονή των ζώων στα κλουβιά

Επειδή όμως οι σκύλοι δεν μπορούν να αξιολογηθούν πραγματικά κάτω από τις συνθήκες που βιώνουν καθώς είναι όλοι ασυλοποιημένοι και προβάλλουν χαρακτήρα, που δεν έχει σχέση με το πραγματικό, προτάθηκε από τους εκπαιδευτές η φιλοξενία τους από αναδόχους έτσι ώστε με καθημερινή ορθή ενασχόληση των εμπλεκομένων με αυτά τα ζώα και εκτός κλουβιών πια, να ξαναποκτήσουν την κοινωνικότητα τους.

Επίσης θα μπορεί να αξιολογηθεί πιο σωστά αν θα μπορούσε να γίνει υιοθεσία αυτών των ζώων ή και επανατοποθέτησή τους. Σε αυτή τη φάση θεωρείται ορθότερο να γίνει η αναδοχή και η περαιτέρω αξιολόγηση των σκύλων από επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Σαν μια πρώτη εικόνα, τα περισσότερα σκυλιά φαίνονται να είναι κυρίως φοβικά ενώ περίπου τέσσερα χρειάζονται ένα μακρύτερο χρονικό διάστημα αξιολόγησης από επαγγελματία εκπαιδευτή. Δύο απ’ αυτά βέβαια έχουν ιδιαίτερα δύσκολο χαρακτήρα.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα παραμελημένα, χωρίς καμία ιατρική περίθαλψη ενώ ακόμα χειρότερα, κάποια δεν έχουν βγει καθόλου από τα κλουβιά εδώ και χρόνια.

Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί τέλος σ’ αυτό το μαρτύριο τους και να γίνει προσπάθεια επανένταξής τους και υιοθεσίας τους.

Παρακαλούμε λοιπόν όσους φιλόζωους θέλουν να βοηθήσουν είτε με υιοθεσία είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο να καλέσουν στο Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και στο τηλέφωνο: 2103239201 ή την Βίκυ Χρήστου μέλος της 5μελους Επιτροπής στο τηλέφωνο: 6985776243.

Επίσης όσοι επαγγελματίες εκπαιδευτές μπορούν ν’ αναλάβουν εθελοντικά την αξιολόγησή τους ή εκπαίδευσή τους, ας επικοινωνήσουν με την κα Χρήστου τηλεφωνικά ή στα email: [email protected], [email protected].
zoosos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ