2013-02-01 15:40:07
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ... ΜΠΑΤΙΣΤ!
Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε στο "gazzetta.gr" για την πρώτη κόντρα του με τον Ολυμπιακό χωρίς πράσινη φανέλα, την παρ' ολίγον επιστροφή του και προαναγγέλει αποκαλύψεις!

Αναλυτικά Ποιος θα περίμενε ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή η ώρα που ο Μάϊκ Μπατίστ, θα έφευγε από το Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας", ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και θα τον ακολουθούσε η ετικέτα του "non factor", που λένε και οι Αμερικανοί, όταν κάποιος πέρασε από το παιχνίδι, αλλά δεν ακούμπησε! Ο λόγος για τον πρώην "μπουλντόζα" του Παναθηναϊκού, που για 9 συναπτά έτη, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών του "τριφυλλιού" και μάλιστα στο παρκέ του Φαληρικού Σταδίου, είχε κάνει μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Χθες, ομως, με τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ, αποχώρησε από το γήπεδο με μηδέν πόντους (0/3 σουτ) και τέσσερα ριμπάουντ σε συνολικά 16 λεπτά συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη (82-71) που ήθελε, η τουρκική ομάδα μάλλον αποχαιρέτησε τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκα και μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του ο 35χρονος Αμερικανός σέντερ, έδειχνε να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του, ατενίζοντας, πάντως, με αισιοδοξία το μέλλον... Όπως πάντα, όμως, δεν μάσησε τα λόγια του...


- Πως το είδες, Μάικ;

«Δύσκολο ματς, φίλε... Όταν έρχεσαι να παίξεις στην έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης, πρέπει να ξεπεράσεις το επίπεδο σου για να είσαι ανταγωνιστικός και να έχεις τύχη! Εμείς απλά απέχουμε πολύ απ' αυτό το επίπεδο! Οπότε έτσι όπως παίζουμε, πως να διεκδικήσουμε τη νίκη εδώ μέσα;»

- Γιατί τόσο χάλια;

«Τι να σου πρωτοπώ τώρα; Κρατάμε πάρα πολύ την μπάλα σε κάθε κατοχή, δεν έχουμε καθόλου καλή κυκλοφορία, δεν τρέχουμε στον αιφνιδιασμό, ή μπάλα δεν κινείται ελεύθερα και σουτάρουμε συνήθως όταν τελειώνει ο χρόνος της επίθεσης... Εκεί δεν στοχεύουν όλες οι άμυνες του κόσμου; Θέλεις κι άλλα; Είμαστε απλά μονοδιάστατοι και παίζουμε όπως θέλουν οι αντίπαλοι...»

- Δεν το έχω ψάξει, αλλά πρέπει να είναι το μοναδικό παιχνίδι της καριέρας σου στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας", που δεν σκόραρες;

«Ισχύει, αλλά η ευθύνη δεν είναι δική μου! Με βάση το σύστημα που παίζουμε, το "πεντάρι" δεν έχει συμμετοχή στο παιχνίδι μας... Είναι απογοητευτικό το ξέρω, ειδικότερα όταν σκέφτομαι τι παιχνίδια έχω κάνει εδώ μέσα, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς... Στα 35 μου, μαθαίνω ακόμη και προσπαθώ να προσαρμοστώ σε αυτά μου ζητάνε, μήπως και η σεζόν αρχίσει και πηγαίνει καλύτερα...»

- Σε λίγες μέρες, εδώ στο ίδιο γήπεδο, θα γίνει το ντέρμπι των "αιωνίων" για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος... Τι βλέπεις;

«Δεν ξέρω φίλε, ανοιχτό το βλέπω το παιχνίδι και στα δύο αποτελέσματα! Για τον Παναθηναϊκό ήταν πάντα δύσκολο να έρθει να παίξει εδώ, ακόμη και όταν είχαμε υπερομάδα, αλλά σίγουρα έχει τις δυνατότητες να "χτυπήσει" το ματς... Πιστεύω ότι θα κερδίσει η ομάδα που θα μπει στο γήπεδο και θα δείξει ότι το θέλει περισσότερο, αυτή που θα είναι πιο μαχητική και αποφασισμένη!»

- Θα το δεις;

«Εννοείται!! Δεν το χάνω με τίποτε, θα είμαι κολλημένος στην TV για το ντέρμπι!!»

- Επομένως θα μπεις λίγο και στο πετσί του οπαδού, για να δεις τη... γλύκα... Θα φορέσεις και "πράσινα";

«(γέλια!!!)... Αυτό που ξέρω είναι ότι θα υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό με τρέλα! Είναι λίγο περίεργο βέβαια, γιατί στην ομάδα πλέον έχουν μείνει μόνο δύο από τους παλιούς μου συμπαίκτες, ενώ στον Ολυμπιακό - αν βάλεις και τον Σερμαντίνι - παίζουν τρεις! Σε προσωπικό επίπεδο, εύχομαι σε όλους τα καλύτερα γιατί είναι προικισμένοι παίκτες και όλοι τους έχουν καρδιά πρωταθλητή! Σε ομαδικό, είμαι Παναθηναϊκός, αυτό δεν αλλάζει...»

- Έχοντας παίξει απέναντι και στις δύο ομάδες φέτος, θα μπορούσες να κάνεις μία σύγκριση;

«Είναι λίγο δύσκολο, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν πάει πίσω... Αλλά μπορεί να πει κανείς ότι το μαχητικό πνεύμα υπάρχει και στις δύο ομάδες και η μπάλα κινείται πολύ στην επίθεση και των δύο... Νομίζω ότι είναι ένα πολύ ισορροπημένο ζευγάρι, τη δεδομένη χρονική στιγμή... Γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και το αποτέλεσμα θα είναι καθαρά θέμα βραδιάς! Έχε μου λίγο εμπιστοσύνη... Σ' αυτά τα ματς, δεν παίζουν ρόλο ούτε τα ονόματα, ούτε οι τίτλοι και οι διακρίσεις, παρά μόνο ποιος το θέλει περισσότερο...»

- Τι σου λείπει περισσότερο απ' αυτά τα ματς, τα οποία έχεις "φάει με το κουτάλι";

«Το πάθος των παικτών και η επιθυμία, το ενδιαφέρον και η διάθεση των φιλάθλων, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα! Το πόσο σημαντική είναι η νίκη σε κάθε τέτοιο ματς, για τους οπαδούς και των δύο ομάδων... Άσε μην γυρίζουμε πίσω, γιατί πλέον ζω μία τελείως διαφορετική περιπέτεια...»

- Κατά την άποψή σου, ο Μπατίστ λείπει από τον εφετινό Παναθηναϊκό;

« (Το πρόσωπό του φωτίζεται!) Δεν ξέρω αν τους λείπω, εμένα πάντως σίγουρα!! Το καλοκαίρι, όμως, πήρα μία απόφαση και θα την στηρίξω μέχρι τέλους... Ελπίζω η πορεία της ομάδας να αρχίσει να βελτιώνεται, γιατί πραγματικά έχουμε πολλούς παίκτες με σπουδαίο ταλέντο... Ίσως πρέπει να γίνει μία αλλαγή στο σύστημα με το οποίο παίζουμε, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι δεν μας ταιριάζει...»

- Τελικά, γιατί έφυγες το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό;

«Έχω απαντήσει σε αυτό, αλλά θα το μάθει με κάθε λεπτομέρεια ο κόσμος σε περίπου 10 μέρες»...

- Με ποιον τρόπο;

«Ξέρεις, όλα αυτά που συνέβησαν στην επιστροφή μου στο ΟΑΚΑ, αλλά και το τι πραγματικά έγινε το καλοκαίρι θεώρησα ότι έπρεπε να τα εξηγήσω αναλυτικά... Κι έτσι έγραψα ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο μου που θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο σε λίγες μέρες. Εκεί θα μάθει ο κόσμος τα πάντα»...

- Ισχύει ότι στα τέλη Δεκεμβρίου βρέθηκες πολύ κοντά στην έξοδο από την Φενερμπαχτσέ;

«Ναι, ισχύει...»

- Για που θα ετοίμαζες βαλίτσες;

«Για εδώ ή για την Βαρκελώνη! Απλά, στο τέλος δεν με άφησαν να φύγω...»

- Απογοητεύτηκες;

«Κοίτα, το καλό είναι ότι το management της ομάδας έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν ταιριάζω καθόλου στο σύστημα του προπονητή! Και αυτό είναι κάτι που συζήτησα ανοιχτά στη συνάντηση που είχα με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, εκείνη την περίοδο, όταν με κάλεσε στο γραφείο του για να αποφασίσουμε τι θα γίνει τελικά... Μιλήσαμε σαν άνδρας προς άνδρα, μου πρότεινε την επιλογή της λύσης του συμβολαίου μου και όταν του παρουσίασα τις δύο προοπτικές που είχα, έκανε πίσω! Ό,τι έγινε, έγινε φίλε... Δεν κρατάω κακία γιατί πλέον δεν είμαι 22 χρονών και ξέρω καλά ότι το όλο θέμα είναι... business! Δεν είμαι αφελής, απεναντίας είμαι παλιός πλέον και καταλαβαίνω... Δώσαμε τα χέρια και συνεχίσαμε... Καθόλου αρνητική ενέργεια...»

- Κλείνοντας αυτή τη συζήτηση, έτσι όπως βλέπεις τώρα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, θεωρείς ότι έχουν πιθανότητες να φτάσουν στο φάϊναλ-φορ του Λονδίνου;

«Γιατί ποια ομάδα δεν έχει, έτσι όπως είναι φέτος η Ευρωλίγκα; Προσωπικά, δεν βλέπω την ομάδα που να ξεχωρίζει ξεκάθαρα... Νομίζω ότι και οι δύο θα παλέψουν σκληρά μέχρι το τέλος και τα πάντα θα κριθούν στα τελευταία παιχνίδια των πλέϊ-οφ! Εκεί, φίλε, κερδίζει η καρδιά και ξέρω μερικά από παιδιά και από τις δύο ελληνικές ομάδες, που το λέει η καρδούλα τους!»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SOS εκπέμπει ο Αμβρακικός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SOS εκπέμπει ο Αμβρακικός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ