2013-02-01 13:13:03
Φωτογραφία για Μετά την Ολυμπία Οδό, τα ΤΕΙ ΜΜΕ Πύργου και Αμαλιάδος πάνε Πάτρα
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει καλά—καλά τομελάνι των εφημερίδων που δημοσίευσαν τις επίσημες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας κ Αρβανιτόπουλου προς τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ Κώστα Τζαβάρα πως τα ΤΕΙ στην Ηλεία θα παραμείνουν και δύο από αυτά και επίσημα παίρνουν τον δρόμο προς την Πάτρα Το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσιάστηκε επίσημα από τον Υπουργό Παιδείας αναφέρει με σαφήνεια αναφέρει πως το ΤΕΙ ΜΜΕ και Πληροφορικής του Πύργου και το ΤΕΙ Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων της Αμαλιάδας μετονομάζονται σε τμήματα «Μηχανικών Πληροφορικής» και απορροφώνται από τη σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και μεταφέρονται στην Πάτρα.

Το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Αμαλιάδας που είναι κλειστό ουσιαστικά, μετονομάζεται σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Οργανισμών και Συστημάτων και απορροφάται από τη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και «μετακομίζει» στο Μεσολόγγι.


Στον Πύργο παραμένει μόνο το ΤΕΙ Μουσειολογίας, το οποίο μετονομάζεται σε τμήμα «Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα υπό κατάργηση ή συγχώνευση τμήματα.

Για το θέμα αυτό θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 01/02/2013 προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν να μην χαθούν τα δύο τμήματα.

Για άλλη μια φορά χαμένη η Ηλεία από τις κυβερνητικές αλλαγές αφού η μεταφορά των τμημάτων των ΤΕΙ ουσιαστικά αφαιρεί ουσιαστικά ένα πολύ μεγάλο πληθυσμό από τον κοινωνικό ιστό του νομού που είχαν σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις που απλόχερα μοίραζε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα ΤΕΙ στην Ηλεία αποδεικνύουν ότι από κάποιοι δεν δείχνουν τον δέοντα σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας και στους κατοίκους του, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια.

Τη νέα αυτή «θεομηνία» δεν πρέπει να τη δεχθούμε αμαχητί.

Είναι γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν συγχωνεύσεις. Δεν είναι όμως δυνατόν να πληρώνει και πάλι τα σπασμένα η Ηλεία.

Η «Αθηνά», το όνομα της οποίας φέρει το σχέδιο συγχωνεύσεων ήταν η θεά της σοφίας και όχι η θεά της καταστροφής.

Ελπίζω ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος, την ύστατη στιγμή, θα αφήσει ως σχέδιο τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις και θα δώσει στην Ηλεία τη δυνατότητα να διατηρήσει τα ελάχιστα στον τομέα της εκπαίδευσης που της έχει προσφέρει η πολιτεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Γιώργος Κοντογιάννης
ileiapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ