2013-02-01 09:59:03
Φωτογραφία για Καβούρια με σάλτσα βουτύρου
Υλικά

Για 4 άτομα

4 φρέσκα καβούρια, καθαρίσμένα και κομμένα (μπορείτε να ζητήσετε από τον ιχθυοπώλη να τα καθαρίσει)

5 φλιτζάνια κορν φλάουερ

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κοτσάνι φύλλα δάφνης

4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

3 πιπεριές τσίλι, κομμένες σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι γάλα

1 αυγό

Εκτέλεση Συνταγής

Tips:

Προσοχή. Όταν προσθέτουμε το αυγό, το μίγμα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα γι΄αυτό και πρέπει ν' ανακατέψουμε αμέσως. Το αυγό λειτουργεί ως «κόλλα» μεταξύ των καβουριών και της σάλτσας βουτύρου.

Σ' ένα μπόλ, ανακατεύουμε το κορν φλάουερ και το αλάτι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα καβούρια στο μίγμα.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι στο γουόκ και τηγανίζουμε τα καβούρια μέχρι να είναι περίπου μισό-μαγειρεμένα. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα καβούρια από το τηγάνι και τ' αφήνουμε στην άρκη. Χύνουμε το λάδι και καθαρίζουμε γρήγορα το γουόκ.


Ζεσταίνουμε το γουόκ μέχρι να κάψει σχεδόν. Αλλάζουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τις πιπεριές τσίλι. Τηγανίζουμε μέχρι να βγούν όλα τα αρώματα και προσθέτουμε το βούτυρο. Τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή έως ότου το βούτυρο λιώσει τελείως. Προσθέτουμε τα καβούρια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως με το βούτυρο και τα αρωματικά. Αλλάζουμε πάλι τη θερμότητα στο γουόκ σε υψηλή και προσθέτουμε το γάλα.

Όταν δούμε πως το περιεχόμενο του γουόκ βράζει, αλλάζουμε τη θερμότητα σε μέτρια. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 3 με 5 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι. Το γάλα θα πρέπει να έχει εξατμιστεί λίγο. Τότε προσθέτουμε το αυγό, χτυπημένο, και ανακατεύουμε αμέσως μέχρι να καλυφθούν τελείως τα καβούρια με το μίγμα. Βγάζουμε τα καβούρια από το γουόκ και σερβίρουμε αμέσως.

www.toarkoudi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Αριστερά και η Ιστορία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Αριστερά και η Ιστορία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ