2013-01-31 19:35:03
Φωτογραφία για Μεγάλη «πληγή» η παραξενοδοχεία στην τουριστική οικονομία της Κρήτης
Μεγάλη «πληγή» για την τουριστική οικονομία, εξακολουθεί να παραμένει η παραξενοδοχεία, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. «Οι ξενοδόχοι ακούν για... αυξημένες αφίξεις στο αεροδρόμιο και ψάχνουν να δουν που πηγαίνουν αυτοί οι επισκέπτες» ανάφερε χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr, o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Μανώλης Γιαννούλης.

Μάλιστα η Ένωση στην προσπάθειά της να περιορίσει το φαινόμενο, καλεί όλα τα μέλη της να καταγγέλλουν όποια περίπτωση υποπέσει στην αντίληψή τους.

Όπως αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή : «Για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα χρόνο, ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές για το σημαντικό ζήτημα της Παραξενοδοχείας, που στερεί πόρους, τόσο από όλους εμάς τους επιχειρηματίες του Τουρισμού, όσο και από το Ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ως παραξενοδοχεία, θεωρούνται, οι βίλες ή τα σπίτια, τα οποία μισθώνονται παρανόμως σε ξένους επισκέπτες, δηλώνοντας ότι είναι ξενοδοχειακά καταλύματα ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία διαφημίζονται σαν ξενοδοχεία.


Παρακαλούμε θερμά, οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη σας, να ενημερώσετε άμεσα είτε το γραφείο της Ένωσης, είτε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το οποίο έχει δημιουργήσει το παρατηρητήριο παραπλανητικής και διαδικτυακής διαφήμισης για το θέμα της παραξενοδοχείας (http://www.grhotels.gr/ppdd)

Στο φλέγον αυτό ζήτημα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, προκειμένου, να προστατεύσουμε τόσο τις επιχειρήσεις μας, όσο και τους πελάτες μας.»

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Γιαννούλη στο Flashnews.gr «πάρα πολλές ιδιωτικές οικίες μισθώνονται σε ξένους επισκέπτες και φυσικά πολλά καταλύματα – δίχως να έχουν άδεια – δηλώνονται ως ξενοδοχεία.

Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στα ξενοδοχεία, αλλά παράλληλα είναι μια πληγή και για τον δημόσιο τομέα αφού δεν υπάρχει καταβολή ΦΠΑ , δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος, δεν υπάρχει τίποτε».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Μάλιστα πρόσφατα κατέθεσε την Βουλή σχετική Ερώτηση – για την Νάξο – ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μ.Γλέζος.

Ειδικά όμως για τα Χανιά, το πρόβλημα αφορά και σε πάρα πολλές κατοικίες που κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν σε πολίτες Ευρωπαϊκών χωρών.

«Εάν γινόταν μια μετατροπή ενός σπιτιού και δηλωνόταν στον ΕΟΤ με την έκδοση των απαραίτητων φορολογικών στοιχείων δεν θα υπήρχε θέμα. Το θέμα υπάρχει όταν αυτά γίνονται «μαύρα»»

Να σημειωθεί πως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει έναν ιστότοπο με ειδική φόρμα για την υποβολή καταγγελιών.

Σε ότι αφορά στην επερχόμενη τουριστική περίοδο, ο κ.Γιαννούλης, επεσήμανε πως είναι νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη καθώς πιο «σίγουρα» στοιχεία θα υπάρχουν στα τέλη Μαρτίου.

Όμως σημείωσε πως οι συγκυρίες και ειδικά η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό μπορούν να συντελέσουν σε μια καλή τουριστική χρονιά.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ