2013-01-31 11:22:02
Φωτογραφία για Σαν νομάρχης τους έβγαζε ανάπηρους  για να βγεί δήμαρχος!
Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση 5 ετών για το σκάνδαλο με τα χιλιάδες «μαϊμού» πάσο αναπήρων που υπέγραψε τη διετία 2007-2008, με την ιδιότητα τότε του νομάρχη Κιλκίς.

Στη συγκεκριμένη διετία είχε εκδοθεί πενταπλάσιος αριθμός δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ από τους πραγματικούς δικαιούχους, με αποτέλεσμα να εισπράξει παράνομες χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Υγείας το τοπικό ΚΤΕΛ -στο οποίο μέτοχος ήταν ο αδελφός του τότε νομάρχη- και να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο με 1.080.000 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε, επίσης, τον τότε πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς, Χαράλαμπο Μωυσίδη, σε κάθειρξη επτά ετών. Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το σκάνδαλο αποκάλυψε μετά από έρευνά του το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας. Οπως διαπιστώθηκε, τα δελτία μετακίνησης αναπήρων που εκδόθηκαν από τη νομαρχία έφταναν σε αριθμό τα 10.211, ενώ οι πραγματικοί δικαιούχοι στον νομό δεν ξεπερνούσαν τους 2.000!


Απολογία

Ο ίδιος ο τότε νομάρχης, μετά την έκδοση του πορίσματος - καταπέλτη των επιθεωρητών, υποστήριξε πως απλά υπέγραφε τα έγγραφα που του έστελναν τα ΚΕΠ, μη γνωρίζοντας πως αυτά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από το ΚΤΕΛ Κιλκίς προς είσπραξη επιχορήγησης. Την ίδια στάση κράτησε και απολογούμενος στο δικαστήριο, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ είπε πως τα χρήματα που εισπράχθηκαν παράνομα έχουν ήδη επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο.

Στέλεχος πρώτης γραμμής της «γαλάζιας» παράταξης στο Κιλκίς, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, ο επί δύο τετραετίες (2002-2010) νομάρχης Κιλκίς και εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης στη συνέχεια, τελεί σε αργία από τον Ιανουάριο του 2012, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, μετά την παραπομπή του σε δίκη για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ