2013-01-31 10:57:03
Φωτογραφία για Ο Σφακιανάκης «καίει» Παπακωνσταντίνου-Διώτη
Στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατέθεσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, o οποίος έκανε λόγο για «σκόπιμη αλλοίωση» με δόλο. Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε και ο κ. Σφακιανάκης, δεν μπορεί να βγάλει ακόμη ασφαλή συμπεράσματα καθώς θα πρέπει να γίνει έρευνα και στους υπολογιστές.

Βαρβιτσιώτης : Θεωρείτε ότι όλες αυτές οι αλλεπάλληλες αντιγραφές είχαν στόχο την αλλοίωση του αρχείου;

Σφακιανάκης : Είναι αυτονόητο.

Καπερνάρος : Τι είπατε;

Σφακιανάκης : Εδώ υπάρχει δόλος.

Ήταν ο επίμαχος διάλογος μεταξύ του κ. Σφακιανάλη και των βουλευτών που απαρτίζουν την Επιτροπή. Ο κ. Σφακιανάκης όταν ερωτήθηκε αν μπορεί να εξακριβώσει αν ένα usb έχει υποστεί αλλοίωση απάντησε ότι ένα CD είναι ευχερέστερο να βρεθούν ίχνη, ακόμη και αν έχουν επιχειρηθεί αλλοιώσεις, από ό,τι σε ένα USB. Ερωτηθείς για την τήρηση στοιχείων σε usb, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να έχει πει ότι οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα μπορεί να σβήσει στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή.


«Αν είχα πάρει από την αρχή στα χέρια μου το ηλεκτρονικό υλικό, είτε με τη μορφή του αρχικού cd είτε με την μορφή του πρώτου USB, θα μπορούσα εντός 2 ημερών να εξάγω σημαντικά συμπεράσματα. "Τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα», φέρεται να είπε ο κ. Σφακιανάκης στους βουλευτές.

Η κατάθεση του κ. Σφακιανάκη κρίθηκε αρκετά σημαντική και «καίει» τόσο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όσο και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, οι οποίος όταν πήρε στα χέρια του το USB ζήτησε από συνεργάτη του να το αντιγράψει σε άλλο USB.

Σήμερα, Πέμπτη, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης καθώς και ο συνταξιούχος πρέσβης Ηλίας Κλής.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός στην Κέρκυρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός στην Κέρκυρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ