2012-03-28 14:09:20
Φωτογραφία για Αυξήθηκαν οι καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή λόγω κρίσης
Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασαν οι αναφορές των πολιτών προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή, σχετικά με την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα να πληρώσουν τις δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών, λογαριασμούς τηλεφώνου και ρεύματος.

Αυτά προκύπτουν από την Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» για το 2011, την οποία παρέδωσε σήμερα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, στον πρόεδρο της Βουλής και στον Πρωθυπουργό.

Στην Αρχή υποβλήθηκαν συνολικά κατά τον προηγούμενο χρόνο 3.845 έγγραφες αναφορές, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ποσοστό 82% εξ αυτών καταλήγουν σε φιλική διευθέτηση εντός χρονικού διαστήματος, που δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τις 88 ημέρες και σε περισσότερες από τρεις στις τέσσερις υποθέσεις υπάρχει θετική έκβαση υπέρ καταναλωτή.

Πρωταθλητές στις καταγγελίες που δέχθηκε ο Συνήγορος του Καταναλωτή το 2011 είναι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ