2013-01-30 17:26:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Ο Διον. Θωμόπουλος απαντά για τους αποχαρακτηρισμούς εκτάσεων που φέρουν την υπογραφή του
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωινή» ο Διευθυντής Δασών Ηλείας και πρώην Δασάρχης Πύργου Διονύσης Θωμόπουλος, απαντά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καταπατήσεις

στους αποχαρακτηρισμούς εκτάσεων, αποφάσεις που ο ίδιος έχει υπογράψει. Δηλώνει ότι έμεινε «άφωνος» από το γεγονός ότι είδε να δημοσιεύονται στον Τύπο πορίσματα έκθεσης των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πριν καν κοινοποιηθούν στο αρμόδιο Δασαρχείο, δημοσιεύματα όπως αυτό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τον τίτλο « Πόρισμα Βόμβα για τις καταπατήσεις στα καμένα της Ηλείας», που φωτογραφίζει τον κ. Θωμόπουλο.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια ως σήμερα ο κ. Θωμόπουλος, παρότι (όπως ο ίδιος δηλώνει) πολλοί δημοσιογράφοι από τα τοπικά μέσα του το ζήτησαν, ήταν ότι το μόνο που είχε στα χέρια του ήταν τα αποκόμματα της εφημερίδας και όχι το ίδιο το πόρισμα για να γνωρίζει τι ακριβώς αναφέρει.


«Είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε», θα μας πει ο κ. Θωμόπουλος»… Και συνεχίζει: «Δεν ξέρω από ποιόν εκπορεύονται όλα αυτά και με ποιους στόχους. Όλες οι πράξεις χαρακτηρισμού είναι δημοσιευμένες στην Διαύγεια και φέρουν την υπογραφή μου. Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω τίποτα. Οι πράξεις χαρακτηρισμού είναι διοικητικές πράξεις, γίνονται από τον Δασάρχη και μόνον, είτε κατόπιν εισηγήσεως δασολόγου, είτε όχι. Είναι επίσης προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε ενέργεια που έχει να κάνει με συμβόλαια, ανέγερση ( στην περίπτωσή μας) σεισμόπληκτων ή πυρόπληκτων κτισμάτων, από στάβλους μέχρι αγροικίες που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως.

Όλο αυτό το διάστημα πιεστήκαμε να σηκώσουμε ένα τεράστιο όγκο δουλειάς για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης . Οι πράξεις χαρακτηρισμού μιας έκτασης, δημοσιεύονται και υπάρχει χρόνος κατάθεσης αντιρρήσεων χωρίς να ποινικοποιούνται. Η τριανταδιάχρονη θητεία μου έχει αποδείξει πως λειτουργώ.

Όποιος έχει αντίρρηση μπορεί να προσφύγει σε Α/θμια ή Β/ θμια Επιτροπή, το Εφετείο, ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να τις προσβάλει. Ο κ. εισαγγελέας προφανώς δέχθηκε κάποια καταγγελία και πολύ καλώς έπραξε και την εξετάζει. Ανέθεσε έναν έλεγχο για να διαπιστώσει την αλήθεια ή όχι των όσων του καταγγέλθηκαν και αυτό όφειλε να πράξει.

Αυτά όλα τα κατανοώ. Αυτό που δεν κατανοώ είναι οι ανθρωποφαγικές τάσεις, όπως εμφανίζονται μέσα από τα δημοσιεύματα. Έχω ενημερώσει φυσικά για όλα αυτά τους συλλόγους μας, τα σωματεία, τους συναδέλφους μου. Χθες, ζητήσαμε και συναντηθήκαμε και με τον γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Προς τιμήν του ο κ. Αγγελάκας, αφιέρωσε πολύ χρόνο για να ενημερωθεί από μας για το τι ακριβώς έχει συμβεί, σε τι αφορούν οι πράξεις χαρακτηρισμού και τι ακολούθησε. Νομίζω ότι ο γενικός γραμματέας κατανοεί τη θέση μας και γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το να γινόμαστε βορά στα πιο άγρια ένστικτα του οποιουδήποτε.

Εγώ ζήτησα να σταλεί το πόρισμα στην αρμόδια Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών που προβλέπεται από το νόμο. Και μάλιστα να εξεταστεί κατά προτεραιότητα ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να υπάρξει απόφαση. Επαναλαμβάνω, πως δεν μπορεί να είμαστε εμείς τα εύκολα θύματα του οποιουδήποτε. Προσωπικά δεν θα το ανεχθώ.

Ας αποφασίσει λοιπόν η αρμόδια Επιτροπή αν πράξαμε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ή όχι. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και τίποτα να φοβηθώ», κατέληξε ο κ. Θωμόπουλος.

Και φυσικά αναρωτήθηκε, αυτό που όλοι συζητούμε σε σχέση με το πογκρόμ κατά των δημοσίων υπαλλήλων, πως θα λειτουργεί στο εξής η δημόσια διοίκηση, όταν οι λειτουργοί της αισθάνονται διαρκώς εκτεθειμένοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ