2013-01-29 20:58:41
Φωτογραφία για Αχαΐα: Κλειστός ακόμη ο φάκελος της τριπλής δολοφονίας του Λόγγου - Τι λένε για τους μάρτυρες κλειδιά δικαστικές και αστυνομικές πηγές
Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο φάκελος της υπόθεσης του μακελειού του Λόγγου, στην διάρκεια της οποίας ως γνωστόν είχαν δολοφονηθεί τρία μέλη της οικογένειας του 66χρονου Μιχάλη Ζουμπατλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση δεν έχει επιστρέψει από την Αστυνομία στην Εισαγγελία, μετά την αναμόχλευσή της από την εκπομπή "Φως στο Τούνελ" και τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη.

Όπως αναφέρουν δικαστικοί και αστυνομικοί κύκλοι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, οι μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες Αιγύπτιος αστυνομικός αλλά και ένας ακόμη άνδρας (φίλοι και οι δύο του Μ. Ζουμπατλή) αναφέρουν συγκεκριμένο πρόσωπο που επικαλείτο εν ζωή ο 66χρονος ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, περιλαμβάνονται ήδη στη δικογραφία.

Ωστόσο, άγνωστη είναι μέχρι τώρα η τύχη της επιστολής που παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος και σύμφωνα με την οποία ο συντάκτης κάνει λόγο για ακριβό συμβόλαιο θανάτου, με τον φυσικό αυτουργό να μη βρίσκεται πια στη ζωή.


"Κλειδί" της υπόθεσης θεωρείται από τους ίδιους κύκλους, ο δολοφόνος που μπήκε τη βραδιά του Οκτωβίου του 2005 στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας στον Λόγγο, τα ίχνη του οποίου αναζητήθηκαν από την πρώτη στιγμή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο ηθικός αυτουργός

Σε ότι δε αφορά στο πρόσωπο που φέρεται να διέταξε τη μαζική δολοφονία και το οποίο κατονομάζουν οι μάρτυρες, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν οτι γι' αυτό δεν προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία άσκησης διώξεων. Τονίζεται πάντως οτι το πρόσωπο αυτό που κινείται στις παρυφές του περιβάλλοντος της οικογένειας, εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, μιας και η υπόθεση δεν έχει αρχειοθετηθεί αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα

Επίσης όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν μαρτυρίες που να κάνουν λόγο για περίεργη κίνηση ταχύπλοου σκάφους στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, πριν ή μετά το μακελειό

Ακόμα τονίζουν οτι από την πρώτη στιγμή έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές κλήσεις από τον Λόγγο προς συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσα, που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα. Καλούν ωστόσο όποιον διαθέτει νέα στοιχεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν να προσέλθουν και να τα καταθέσουν

Υπενθυμίζεται οτι από τα πυρά του δολοφόνου νεκροί έπεσαν ο Νίκος Ζουμπατλής - Ραμζή, 40 χρόνων, επιχειρηματίας, κάτοικος Νέας Ιωνίας Αττικής, ο πατέρας του Μιχάλης Ζουμπατλής, 66 χρόνων, και η μητέρα του Καλλιόπη - Φανή Ζουμπατλή, 59 χρόνων.

Σοβαρά τραυματισμένη νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών η γυναίκα του 40χρονου, Αμέντ Χαναάν Ζουμπατλή, 45 χρόνων, η οποία και επέζησε.

Από τη φονική εισβολή γλίτωσαν τα παιδιά του Ελληνοαιγύπτιου, ένα δεκάχρονο κορίτσι και ένα πεντάχρονο αγόρι. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της ομαδικής δολοφονίας.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ