2013-01-29 11:58:02
Φωτογραφία για Καταργείται το ΣΔΟΕ Βόλου
Στη Λάρισα «μετακομίζουν» τα 20 στελέχη που υπηρετούν στην τοπική υπηρεσία Η στόχευση του υπουργείου Οικονομικών για εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και για πιο λειτουργικές υπηρεσίες οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές σε υπηρεσιακό επίπεδο και στο Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, είναι πλέον ζήτημα χρόνου η κατάργηση της Υποδιεύθυνσης ΣΔΟΕ Βόλου.

Σύμφωνα πάντα με το νέο οργανόγραμμα του ΥΠ.ΟΙΚ. μετά τις συγχωνεύσεις των Εφοριών της περιφέρειας με αυτές των Δ.Ο.Υ. στις πρωτεύουσες του κάθε νομού ακολουθεί νέα …καταιγίδα συγχωνεύσεων που αφορά στις υπηρεσίες ΣΔΟΕ και Επιθεωρήσεων Εφοριών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασιστεί το ΣΔΟΕ Βόλου ενσωματώνεται υπηρεσιακά και διοικητικά με την κεντρική υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα.


Επίσης το νέο οργανόγραμμα προβλέπει και τη συγχώνευση των υπηρεσιών Επιθεώρησης Εφοριών Θεσσαλίας και Ηπείρου με ορισμό έδρας τη Λάρισα, παρά το γεγονός ότι πολιτικοί της Ηπείρου ασκούν πιέσεις ώστε έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας να οριστούν τα Γιάννενα!

Σήμερα στην υποδιεύθυνση του ΣΔΟΕ στο Βόλο υπηρετούν συνολικά 20 στελέχη, από τα οποία δύο προϊστάμενοι και 18 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 15 εφοριακοί και τρεις τελωνειακοί που μετά τις αλλαγές θα αναγκαστούν να αλλάξουν υπηρεσιακή έδρα και να μετακινούνται καθημερινά στη γειτονική πόλη με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και κόπο.

Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι η συσσώρευση οικονομικών υπηρεσιών στη Λάρισα έχει φέρει εκτός εαυτού τους συνδικαλιστές των εφοριακών, οι οποίοι μιλούν για τεράστιο πρόβλημα λειτουργικότητας εξαιτίας του τεράστιου στεγαστικού προβλήματος των οικονομικών υπηρεσιών της γειτονικής πόλης το οποίο προϋπήρχε αλλά οξύνθηκε μετά τη μεταφορά των υπηρεσιών Τιρνάβου και Φαρσάλων στη Λάρισα.

Πιθανότατα παρόμοιο πρόβλημα να προκύψει και με τη συγχώνευση του ΣΔΟΕ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τη δεκαετία του 90, οπότε και ιδρύθηκαν οι διωκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στο Βόλο λειτουργούσε ανελλιπώς ανεξάρτητο τμήμα ή υποδιεύθυνση ΣΔΟΕ.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ