2013-01-28 21:21:03
Φωτογραφία για Επίκαιρη ερώτηση του A. Κακλαμάνη προς τον αναπ. Υπουργό Περιβάλλοντος
από το Γραφείο Τύπου

Η κυβέρνηση Σαμαρά στηρίζεται στη Βουλή και την κοινωνία από τα τρία κόμματα (Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ.) που συναποτελούν την κοινοβουλευτική της βάση με διακηρυγμένο στόχο την... ολοκλήρωση της, επί 3ετία, συνεχούς προσπάθειας για την αποτροπή της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και των εθνικών δεινών που θ’ ακολουθήσουν. Με την έννοια αυτή ως κυβέρνηση εθνικής, κατ’εξοχήν, ευθύνης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με απόλυτη αυστηρότητα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων μέχρι και της επίταξης των υπηρεσιών τους και ταυτόχρονα να μην τολμά να συγκρουστεί με οργανωμένα συμφέροντα που, εκμεταλλευόμενα διάφορες αγκυλώσεις στη λειτουργία του Κράτους και της Οικονομίας, υπονομεύουν τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και την ανάπτυξη της χώρας επιδιδόμενα όταν αφήνονται ασύδοτα και σε ωμούς εκβιασμούς της Πολιτείας και της Κοινωνίας.

Έτσι, «διακομματική» ομάδα στη διοίκηση του Τ.Ε.Ε., επωφελούμενη από διάφορες κατά καιρούς χαριστικές αναθέσεις από το ΥΠ.Ε.Κ.Α. αρμοδιοτήτων του, έχει καταστεί «κράτος εν κράτει».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των διαδικασιών νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, την οποία χρησιμοποίησε εις βάρος των συναλλασσομένων ιδιοκτητών, μηχανικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων αλλά και κατά της Πολιτείας, η οποία αποστερήθηκε σημαντικά ποσά για τα άδεια δημόσια ταμεία όταν αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα διέκοψε την λειτουργία του εκβιάζοντας την κυβέρνηση για να μην προωθήσει στη Βουλή την κατάργηση του «χαρατσιού» 2% στις αμοιβές των μηχανικών για μελέτες και επιβλέψεις όλων των ιδιωτικών και δημοσίων έργων, επιβαρύνοντας και το συνολικό τους κόστος.

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι η παρέμβαση του Τ.Ε.Ε. με τη συνέργεια του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Ε.Κ.Α. στις πολεοδομίες της χώρας σχετικά με τη μη αποδοχή εξαρτημένων τοπογραφικών που υπογράφονται από μηχανικούς άλλους πλην τοπογράφων, όπως αρχιτέκτονες, μηχανικοί δομικών έργων ή έργων υποδομών, πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι.

Έτσι, χιλιάδες υποθέσεις και υπό κατάρτιση συμβόλαια ακινήτων εκκρεμούν – συχνά και ως αντικείμενο συναλλαγής - στις πολεοδομίες, στα συμβολαιογραφεία και σε μια περίοδο που η αγορά ακινήτων και οι κατασκευές αντιμετωπίζουν μεγάλη κρίση.

Κατόπιν όλων αυτών

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος

1. Ποια μέτρα, όπως ανέφερε στη Βουλή, θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να επανέλθουν στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. όλες οι αρμοδιότητες που ως δημόσιες λειτουργίες, όπως η διαχείριση του ανωτέρω πληροφοριακού συστήματος, κακώς παραμένουν στη διάθεση του Τ.Ε.Ε. και ν’ αντιμετωπιστεί η εκκρεμότητα χιλιάδων συμβολαίων που αναμένουν στα συμβολαιογραφεία της χώρας την ολοκλήρωσή τους.

2. Αν και πώς θ’ αντιμετωπίσει το σκάνδαλο του αποκλεισμού χιλιάδων επιστημόνων συναφών ειδικοτήτων από την υπογραφή εξαρτημένων τοπογραφικών.

Αθήνα, 28/1/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ